המכון הלאומי - מחקר יזום: חיסונים נגד נגיף הקורונה החדש SARS-CoV-2: מניסויים קליניים לשימוש באוכלוסייה- דו"ח ראשון

במסגרת יוזמה של המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, נרתם צוות חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב לבדיקת היבטים נבחרים של חיסונים נגד קורונה, בדגש על מעבר מהוכחות מניסויים קליניים למידע הקשור לשימוש בחיסונים אלה באוכלוסייה הכללית, תוך הסתכלות גלובלית ומקומית. פרופ' יריב גרבר ופרופ' ח'יתאם מוחסן מובילים מחקר זה, בשילוב תלמידת מחקר, גב' אן גצל, וחוקרים נוספים מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב.

23 אפריל 2021
מעת לעת יפורסמו דו"חות מעודכנים אודות ממצאי המחקר.

בדו"ח הראשון החוקרים סוקרים את ההתפתחויות בנושא חיסונים נגד קורונה מסוף שנת 2020 עד לאפריל 2021. נסקרים החיסונים נגד קורונה הרשומים לשימוש בבני אדם, הגישות השונות ששימשו לפיתוח חיסונים אלה, סיכום ממצאים מניסויים קליניים שלב III אודות היעילות והבטיחות של חיסונים, שימוש בחיסונים נגד קורונה בעולם ובישראל, והמועילות של החיסון נגד קורונה בישראל. צוות החוקרים מגבש המלצות למקבלי ההחלטות אודות המשך מדיניות החיסונים נגד קורונה בישראל.