התכנית לניהול מצבי חירום ואסון תהיה שותפה במרכז המצוינות שיוקם

27 מאי 2013

ברכות חמות לפרופ' זהבה סולומון על קבלת האישור להקמת מרכז מצוינות באוניברסיטת תל-אביב, מרכז בו גם התכנית לניהול מצבי חירום ואסון שותפה.

אוניברסיטת תל-אביב שותפה בכירה ב-11 מרכזי המצוינות הראשונים בישראל בתחומי מדעי המחשב, תהליכים קוגניטיביים, אנרגיה מתחדשת, הבסיס המולקולארי למחלות בבני אדם ועוד.

פרופ' זהבה סולומון היא פרופ' לאפידמיולוגיה פסיכיאטרית ועבודה סוציאלית, ומכהנת כראש מרכז אדלר לחקר רווחת הילד ושלומו באוניברסיטת תל-אביב. פרופ' סולומון היא כלת פרס ישראל לחקר העבודה הסוציאלית לשנת תשס"ט.

תחום עיסוקה המדעי של פרופ' סולומון הוא טראומה נפשית, ומחקריה עוסקים, בין השאר, באוכלוסיות הלומי קרב, ניצולי שואה, נפגעי טרור ופדויי שבי. היא פרסמה למעלה מ-250 פרסומים מדעיים וחמישה ספרים.