החוג לביולוגיה תאית והתפתחותית

• סמינרים מחלקתיים
  • מחקר
  • יצירת קשר

בחוג לביולוגיה תאית והתפתחותית התא - יחידת החיים הבסיסית ביותר - הוא במוקד המחקר. אחת עשרה קבוצות המחקר בחוג פועלות לגלות ולאפיין לעומקם את התהליכים התאיים המולקולאריים שמובילים להתפתחות הנורמלית התקינה של רקמות הגוף, לזהות שינויים בתהליכים אלו שמובילים לתחלואה ולפתח, על סמך הממצאים החדשים, תרופות חדשות.

נושאי המחקר המגוונים בחוג כוללים אפיון תאי גזע עובריים ובוגרים, מנגנוני התפתחות של הביצית והעובר, פעילות הלבלב (פנקריאס), יצירת תאי דם אדומים, מסלולי הפעלה של תאי פיטום ואלרגיה, זיהוי מנגנונים המגנים על תאי סרטן בפני מוות, מודיפיקציות חלבוניות (כמו יוביקיטינציה), שלד התא וכוחות מכניים, והבסיס לבקרת הביטוי של גנים ברמת RNA.

לצד המחקר הבסיסי, חוקרים בחוג פועלים כדי לפתח גישות טיפוליות חדישות למגוון מחלות, כגון סרטן, אנמיה, אלרגיה, חוסר פוריות, מחלות שלד ועצבים, וסוכרת.
נוסף על כך, חוקרי המחלקה מציעים מגוון נושאים לפרוייקטים לתלמידי תואר ראשון ולמחקרים לקראת תארים שני ושלישי.

מתלבטים באיזה תחום לבחור? לא בטוחים איזו מעבדה מתאימה לכם?
מוזמנים לפנות לייעוץ אקדמי אצל ראש החוג פרופ' רונן זיידל-בר
zaidelbar@tauex.tau.ac.il