• ראשי

קבלה ישירה למסלול משולב להכשרה לדוקטור לרפואה (MD) וד"ר לפילוסופיה במדעי החיים (PhD)

הפקולטה לרפואה רואה חשיבות גדולה בהכשרת רופאים בעלי חינוך מעמיק במחקר, רופאים חוקרים שיובילו את עתיד הרפואה האקדמית במדינת ישראל.

תכנית המצוינות להכשרת רופאים חוקרים מאפשרת קבלת תואר כפול MD PhD, במסלול מקוצר של 7 שנים לעומת תקופה של כ-9-10 שנים להכשרה לשני התארים האלה בנפרד.

בנוסף, במהלך הדוקטורט (PhD), הסטודנט מהווה חלק אינטגרלי בביה"ס לרפואה, על כל המשתמע מכך.

פרטי התכנית:

התכנית מיועדת לבוגרים מצטיינים לתואר ראשון או שני במדעי החיים או הטבע.

ניתן להתחיל את ה PhD - לפני או אחרי שנת הלימודים הראשונה בביה"ס לרפואה.

כללי הדוקטורט כמקובל כיום במסלול ה- MD PhD.

בסיום לימודי ה- PhD  (לאחר 3-4 שנים), התלמיד יחזור לתכנית הלימודים לתואר MD במסגרת התכנית לבעלי תואר.

תנאי הרשמה למסלול הישיר ל MD PhD:

• המועמדים חייבים לסמן את הרישום למסלול MD PhD בעדיפות ראשונה בעת הרישום.
    • בוגר תואר ראשון  או שני במדעי החיים, מדעי הטבע, הנדסה או מדעים מדויקים.
    • סיום קורסי הליבה הנדרשים לקבלה לתכנית הארבע שנתית ברפואה, כמפורט בחוברת המידע.
    • ניסיון מחקרי של לפחות סמסטר אחד, למשל במסגרת פרויקט מחקר של תואר ראשון.

יש להגיש תקציר בעת הרישום לכתובת דוא"ל einatr@tauex.tau.ac.il

• מכתבי המלצה מהמנחים בפרויקט המחקר.

יש להגיש מכתבי המלצה בעת הרישום לכתובת דוא"ל einatr@tauex.tau.ac.il

תנאי קבלה למסלול הישיר ל MD PhD:

• בעלי ציון 90 ומעלה בתואר ראשון  במדעי החיים או הטבע  או 86 ומעלה במדעים מדויקים או הנדסה, או ציון סופי של 93 ומעלה בתואר שני מחקרי עם תזה בתחומים הנ"ל.
    • תוצאת מבחן GRE הנמצאת ברבע העליון של מדרג ציוני הנבחנים באותה שנה.
    • ציון מעבר במבחני הקבלה: שאלון אישי ביוגרפי, מבחן חשיבה אנליטי ומס"ר.

ציון המעבר מוגדר כציון שאיננו נמוך מסטיית תקן מתחת לממוצע.

• ראיון קבלה עם זכות וטו של ועדת קבלה ייעודית  שמורכבת מיו"ר ועדת הקבלה של בית הספר לרפואה, ראשי מסלולים, יו"ר תכנית MD PhD  ונציג המדרשה לתארים מתקדמים.

פרוט מסלול MD PhD:

• הדוקטורט חייב להתבצע בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב כולל בתי חולים מסונפים.
    • סטודנט שלא יצא לדוקטורט מכל סיבה שהיא, יופסקו לימודיו בבית הספר לרפואה, אך יוכל להירשם מחדש לבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב (ובתנאי שיעמוד בתנאי הקבלה כנדרש).
    • יציאה לדוקטורט  גמישה לפני או לאחר שנת הלימודים הראשונה. יציאה לאחר השנה הראשונה מחייבת ציון ממוצע של 85 ומעלה בלימודים הפרה קליניים בשנה הראשונה.
    • משך הדוקטורט  3 שנים עם אפשרות להארכה בת שנה אחת כפוף לאישור ועדה מלווה כמקובל במדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה.
    • השלמת דוקטורט (קרי קבלת אישור הגשת תזה ע"י ועדה מלווה) לפני כניסה לשנים הקליניות.
    • במשך הדוקטורט הסטודנט יזכה למלגת קיום מוגדלת, ויהיה פטור משכ"ל בשנים הקליניות.
    • מספר המקומות מוגבל.
    • לשאלות ניתן לפנות לעינת רם einatr@tauex.tau.ac.il