אודות התכנית

ראש התכנית: פרופ' יורם אפשטיין

יועץ אקדמי: ד"ר ישראל הילפרין (ihalperin@tauex.tau.ac.il)​

מזכירת התכנית​: גב' טלי הרמן  (taliher@tauex.tau.ac.il), 03-6407391

 

 

פיזיולוגיה של המאמץ הינה תחום ידע ייחודי בפיזיולוגיה המתמקד בהיבטים השונים הקשורים בפעילות גופנית ואימון גופני ברבדים שונים של האוכלוסייה, מספורטאים ועד חולים הנזקקים למניעה ושיקום, ועל כן בעלת השפעה נרחבת על בריאות הציבור.

המחקר בפיזיולוגיה של המאמץ ייחודי ומשלב ידע אינטגרטיבי העוסק בהבנת מנגנונים הקשורים לפעילות גופנית ברמה התאית וכן בהבנת תהליכים פיזיולוגיים ברמת הגוף השלם. שני רבדי מחקר אלו מאפשרים הבנה עמוקה של התהליכים הקשורים בתפקוד תקין של מערכות הגוף, שיפור ביצועים ומניעת פציעות, גם בפעילות גופנית המבוצעת בתנאי סביבה קיצוניים. מחקר בתחום זה מאפשר פיתוח תכניות להרחבת היכולת הגופנית של ספורטאים, פיתוח תכניות אימון לאוכלוסייה בריאה כמניעה ראשונית, וכן פיתוח תכניות שיקום ייעודיות במצבי תחלואה כמניעה שניונית.

סגל המורים בתכנית עוסק במחקרים בסיסיים ויישומיים באוכלוסיות שונות בהיבט הרחב של פיזיולוגיה של המאמץ, רפואת ספורט, שיקום ואורחות חיים.

התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בחינוך גופני ולבוגרי תואר ראשון במקצועות הבריאות, מדעי הרפואה ומדעי החיים המעוניינים להעשיר את השכלתם בפיזיולוגיה של המאמץ. בנוסף, תישקל מועמדות לתוכנית של בוגרי תואר ראשון מתחומים נוספים.

תכנית הלימודים לתואר מוסמך בפיזיולוגיה של המאמץ כוללת השתתפות בקורסי חובה וקורסי בחירה וקיימת בשני מסלולים לבחירה:

  • מסלול מחקרי הכולל ביצוע מחקר וכתיבת עבודת גמר (תזה).
  • מסלול עיוני הכולל פרויקט גמר.   

 

סטודנטים חסרי רקע מתאים במדעי החיים יחויבו בקורסי השלמה.

 

 

תכנית הלימודים

בשני המסלולים (המחקרי ועיוני) משך הלימודים הוא שנתיים, אשר יתפרסו על פני ארבעה סמסטרים. התכנית מורכבת מקורסי חובה פקולטטיים בהיקף של 6 שעות סמסטריאליות (ש"ס), קורסי חובה של התכנית בהיקף של 10 ש"ס, וקורסי בחירה בהיקף של 12 ש"ס במסלול המחקרי, ו-20 ש"ס במסלול העיוני. בנוסף, על הסטודנט להשתתף במהלך הלימודים בלפחות 25 הרצאות במסגרת סמינרים חוגיים של בית הספר לבריאות הציבור. 
 

כל הסטודנטים יירשמו למסלול המחקרי כברירת מחדל. במעמד ועדת הקבלה ניתן יהיה לבקש להשתלב בתכנית במסלול העיוני על בסיס העדפה של הסטודנט. סטודנט שירצה להישאר במסלול המחקרי יחויב למצוא מנחה ולהגיש הצעת מחקר עד סוף השנה הראשונה, ויידרש לממוצע של 80 בקורסי החובה בשנה א' של פיזיולוגיה של המאמץ. סטודנט שלא יעמוד באחד או יותר מתנאים אלו יועבר למסלול העיוני. סטודנט שיבחר לעבור ממסלול עיוני למסלול מחקרי יידרש לעמוד באותם תנאים עד סוף השנה הראשונה וגם יצטרך לקבל אישור מראש התוכנית. סטודנט אשר ירצה לעבור מהמסלול המחקרי למסלול העיוני יידרש לאישור מנהלי בלבד. בנסיבות מסוימות, כגון עיכובים בלתי צפויים בביצוע עבודת התזה, יתאפשר מעבר מהמסלול המחקרי למסלול העיוני גם אחרי שנה א'.

 

ט.ל.ח., המידע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ובמקרה של סתירה בין המידע באתר זה לבין תקנון המדרשה לתארים מתקדמים ו/או תקנון הפקולטה לרפואה ו/או תקנון האוניברסיטה, יגבר האמור בתקנונים אלו.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>