קביעת דרגת נכות על פי דין | ביטוח לאומי
התכנית תעסוק בהקניית ידע ומיומנות פרקטית בעניין ההיבטים הרפואיים, ההיבטים המשפטיים וההיבטים המנהליים בחיקוקי הביטוח הלאומי והנכים, בנושאי קביעת נכות ודרגת נכות, הערכה תפקודית והערכת כושר עבודה. הדרכה והקניית ידע באשר לכללים החלים לגבי המעמד המשפטי, הסמכויות, החובות והתפקידים של הרופאים בוועדות הרפואיות, לפי הנהלים בוועדות הרפואיות וכן הזכויות והחובות של הנפגעים. הדרכה בעניין ניהול הדיונים בוועדות הרפואיות. הכרת ההוראות והביקורת השיפוטית על החלטות הרופאים והוועדות הרפואיות.
מתכונת הוראה ב-ZOOM בזמן אמת. מפגש מסכם + בחינה יתקיים באופן פרונטלי.
יתקיימו כ- 14 מפגשים כאשר בכל מפגש תודגש, על פי הנושא והתחום, חווית המטופל בוועדה, חששותיו ורגישותו. תודגש חשיבות גישה אנושית ואמפטית כלפי הנבדק.
מרכז תחום רפואי: פרופ' נחום הלפרין
מרכז תחום משפטי: דוד גלדשטין - שופט (בדימוס)
מרכזת הקורס: ד"ר מתי וקסלר
רופאים, חברי וועדות רפואיות בביטוח הלאומי ובוועדות הרפואיות של משרדי הממשלה וכן לאותם רופאים המתעתדים להיות חברים בוועדות אלה או שברצונם לרכוש ידע רלבנטי ולצורך קביעת דרגת נכות ולפי חוקים שונים. הקורס יכלול אף רופאים המוסמכים מכוח חוק הנכים (תגמולים ושיקום) על תקנותיו ורופאים שמבקשים לקבוע דרגת נכות לפי דינים שונים.
הקורס פתוח לצפייה לעו"ד ומותנה בראיון אישי.
ימי שישי, בין השעות 08:30-12:30
בעקבות החקיקה הייחודית ופורצת הדרך בה תוקן חוק הביטוח הלאומי (תיקון 115), נקבע כי תנאי למינויו של רופא, המוסמך לקבוע שיעור נכות מכוח חוק הביטוח הלאומי - קבלת הכשרה ייעודית לעניין זה וכן הכשרות המשך תקופתיות (אחת לחמש עד עשר שנים), לרופא שמונה כבר. תקנות הביטוח הלאומי (הכשרת רופא המוסמך לקבוע דרגת נכות), התשע"א -2011, קובעות מה תכלול אותה הכשרה.
לאור האמור, גובשה על ידי המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה באוניברסיטת תל-אביב, תכנית לימודים אשר אושרה על ידי המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית ומשרד הבריאות, מתוך ראייה בחשיבות העניין.
נוכחות: אישור לימודים סמסטריאלי יינתן רק אם הלומד השתתף לפחות ב- 80% מהמפגשים.
נקודות זכות: בכפוף לאישור המועצה המדעית.
הקורס נועד לרענן את ידיעותיהם של הפוסקים אשר מכהנים בביטוח לאומי, ועל פי החוק נדרשים לרענון ידע.
התניה להשתתפות בקורס הקצר - מעבר של הקורס הארוך של ביטוח לאומי.
תוכנית קורס מפורטת תפורסם בהמשך.
הקורס כולל 4 מפגשים כאשר המפגש האחרון הוא מפגש בחינה פרונטלי.
בכל מפגש תודגש, על פי הנושא והתחום, חווית המטופל בוועדה, חששותיו ורגישותו. כמו כן, תודגש חשיבות גישה אנשית ואמפטית כלפי הנבדק.
אישור לימודים יינתן רק אם הלומד.ת השתתף.ה בכל המפגשים ועבר.ה את הבחינה בהצלחה.
לא תינתן אפשרות להחסיר מפגש.
נקודות זיכוי: בכפוף לאישור המועצה המדעית.