כנס מסלול קליין

"מה חשבת לעצמך, גב' קליין?" - בהשתתפות ד"ר קלאודיה פראנק ויהושע (שוקי) דורבן

הכנס נדחה בעקבות הנחיות משרד הבריאות. נעדכן בקרוב לגביי המשך פעיליויות המסלול הצפויות השנה.

01 במאי 2020, 8:30
הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת ת"א
בתשלום
כנס מסלול קליין

"מה חשבת לעצמך, גברת קליין?"

יתקיים ביום שישי ה- 01/05/2020

בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב.

ביום שישי ה-1.5.2020 יתקיים יום העיון של המסלול ללימודי קליין שיוקדש לציון 60 שנה לפטירתה של מלאני קליין. הדגש ביום העיון יהיה על חומרים חדשים שנחשפו עם פתיחת הארכיון של מלאני קליין שמעמיקים ומעשירים עוד יותר את החשיבה הקלינית והתיאורטית- ואת הרלוונטיות של אלה היום.

הדוברים המרכזיים ביום עיון זה יהיו ד״ר קלאודיה פראנק, שכתבה את הספר ״מלאני קליין בברלין״, ויהושע (שוקי) דורבן.

ד"ר פראנק תציג מאמר בשם "" Melanie Klein's Discovery of Reparation בו היא מציגה את ציורי הילדים שטופלו אצל קליין ומראה באמצעותם כיצד קליין גיבשה את מושגיה הקליניים מתוך ציורי ומשחקי הילדים.

יהושע (שוקי) דורבן יציג מאמר על בדידות, לבדיות ובידוד בעקבות חומר חדש שנחשף בארכיון קליין שמראה כי קליין תכננה לכתוב ספר רחב היקף על בדידות. ההרצאה תתחקה אחר התפתחות חשיבתה של קליין בנושא ותתאר שלושה מצבי נפש לא-מודעים בעולם הפנימי: בדידות דפרסיבית, לבדיות נרקיסיסטית פרנואידית-סכיזואידית ובידוד אוטיסטי. לצד ההרצאות התיאורטיות יתקיים דיון בחומר קליני.

פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.