כנס של מסלול פסיכולוגיית העצמי

הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת ת"א
בתשלום
כנס של מסלול פסיכולוגיית העצמי

כנס של מסלול פסיכולוגיית העצמי:

פניה המגוונים של פסיכולוגיית העצמי

בתאריך 14.4.2019 יתקיים הכנס של מסלול פסיכולוגיית העצמי והמעשה הטיפולי. הכנס יתמקד במעשה הטיפולי על גווניו השונים.

הרצאת פתיחה של האורחת שלנו, ד"ר דונה אורנג׳, תתייחס להתפתחויות עכשוויות בפסיכותרפיה ובפסיכואנליזה תוך דגש על העקרונות עליהם מבוסס הטיפול בגישה של פסיכולוגיית העצמי הפסיכואנליטית.

הכנס נועד להדגים את היישום הקליני של הגוונים השונים בפסיכולוגיית העצמי באמצעות עבודה על חומרים קליניים.

הכנס יסתיים עם רב שיח בהשתתפות דונה אורנג', רענן קולקה, מנחי הקבוצות והקהל.

דונה אורנג׳ היא אנליטיקאית מנחה בעלת שם בינלאומי אשר מלמדת במקומות שונים בעולם. היא נמנית על סגל המכון הפסיכואנליטי לחקר הסובייקטיביות בניו-יורק והמכון ללימודי פסיכולוגיית העצמי ברומא.

כמו כן, היא מכהנת כעמיתה חוקרת במוזיאון פרויד בוינה.

הגותה מציעה שילוב נדיר של ידע פילוסופי נרחב עם העמקה והבנה פסיכואנליטית.

בשני הספרים שכתבה,Thinking for Clinicians  ו-The Suffering Stranger, היא מתארת את השראתם של פילוסופים שונים כמו בובר, ויטגנשטיין, מרלו-פונטי, גדמר ולוינס על ההבנות הפסיכואנליטיות ומדגימה את ההיבטים ההרמנוייטיים בעבודתם של פרנצי,  ויניקוט, בראנשפט וקוהוט.

יתקיים ביום ראשון 14/04/2019 בין השעות 16:30-22:00

בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת ת"א.

פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.