אודות מורי התכנית

 

ראש התוכנית - פרופ' קובי פלג

 

 

פרופ' קובי פלג משמש מזה כחמש שנים כראש המרכז הלאומי לחקר טראומה ורפואה דחופה במכון גרטנר שבתל-השומר. במסגרת זו, קובי מוביל מחקרים בתחומים השונים של הטראומה עם עניין מיוחד באירועים רבי נפגעים ואסונות, נפגעי טרור ותאונות דרכים וארגון מערכות רפואה דחופה בדגש על טרום בי"ח.

בעבר כיהן פרופ' פלג כראש ענף ארגון, מבצעים והדרכה במפקדת קצין רפואה ראשי, עמד מאחרי הארגון האג"מי של הוצאת שלושת המשלחות הרפואיות לרואנדה, שימש כסגן מפקד בי"ח שדה ברעידת האדמה בארמניה והיה אחראי לכל מערך הרפואה בעורף במלחמת המפרץ הראשונה (1991).  

פרופ' פלג שימש גם כיועצו הבכיר של שר הבריאות ובהמשך פיקד על ביה"ס לרפואה צבאית בצה"ל. כיהן כחבר הועד המנהל של מד"א, כמנכ"ל ומנהל מדעי של קרן המחקרים ע"ש "רן נאור" מיסודה של "אור ירוק" ומשמש כחבר הדירקטוריון של "אור ירוק" גם כיום. פרופ' פלג חבר במועצה הלאומית לטראומה ובמועצה הלאומית למניעת היפגעות ושמש כחבר וכיו"ר של ועדות רבות בתחומי ארגון מערכי טראומה ורפואה דחופה בישראל.

 

מרכז התוכנית – גילי שנהר

 

גילי שנהר שירת בשירות סדיר במשך 27 שנה והשתחרר בדרגת אל"מ בשנת 2003. במסגרת תפקידו בצה"ל היה ראש מחלקת התורה ופיתוח של פיקוד העורף ופעל רבות בתחומי פיתוח תורות ותפיסות הפעלה, פיתוח אמצעי לחימה והסברה
כיום עוסק כיועץ מיוחד בתחום ה homeland security בארץ ובחו"ל. גילי משמש כמרכז התוכנית לניהול מצבי חירום ואסון באוניברסיטת ת"א ובנוסף משמש כחוקר בכיר במכון גרטנר גילי הינו חבר בארגון UNDAC החל משנת 2007. גילי בוגר הפקולטה למינהל עסקים בתוכנית מב"ע למנהלים מאוניברסיטת ת"א.

 

 

פרופ' זהבה סולומון

 

 

פרופ' זהבה סולומון היא פרופ' לאפידמיולוגיה פסיכיאטרית ועבודה סוציאלית, ומכהנת כראש מרכז אדלר לחקר רווחת הילד ושלומו באוניברסיטת תל-אביב. פרופ' סולומון היא כלת פרס ישראל לחקר העבודה הסוציאלית לשנת תשס"ט .

שירתה בצה"ל כראש ענף המחקר בחיל הרפואה בין השנים 1981-1992. בין השנים 1994-1996 עמדה בראש בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, וב-1997-2001 עמדה בראש החטיבה לתוכניות מיוחדות באוניברסיטה. תחום עיסוקה המדעי של פרופ' סולומון הוא טראומה נפשית, ומחקריה עוסקים, בין השאר, באוכלוסיות הלומי קרב, ניצולי שואה, נפגעי טרור ופדויי שבי. היא פרסמה למעלה מ-250 פרסומים מדעיים וחמישה ספרים. בשנים האחרונות הוענקה לפרופ' סולומון שורה של פרסים ומענקים בין לאומיים, בהם פרס Laufer  היוקרתי למחקר בתחום הטראומה
לאחרונה פורסם פרק שכתבה בספר Mapping Trauma and Its Wake, המרכז חיבורים אוטוביוגרפיים של חלוצי תחום מחקר הטראומה בעולם.

 

דר' נירה קורן-מורג

 

 

דר' נירה קורן-מורג , בעלת תואר ראשון ושני בסטטיסטיקה ותואר שלישי באפידמיולוגיה באוניברסיטת ת"א, עוסקת במחקרים קליניים ואפידמיולוגים . עיקר פעילותה מתרכז בגורמים המנבאים שבץ מוחי ומחלות לב. דר' קורן-מורג מרצה לביוסטטיסטיקה במספר מסגרות בפקולטה לרפואה בהן בית ספר לרפואה, תכנית ניו-יורק, החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת וביה"ס ללימודי המשך.

 

 

ד"ר גיורא קפלן

 

 

ד"ר גיורא קפלן נולד בארגנטינה ועלה לארץ ב-1966. הרקע המקצועי שלו כולל לימודים בסוציולוגיה, אפידמיולוגיה ומנהל ציבורי. שירת כסוציולוג בבית הספר לטיסה של חיל האוויר ומאז 1975 הוא חוקר במערכת הבריאות. היום הוא חוקר בכיר במכון גרטנר לחקר אפידמיולוגיה ומדיניות בריאות. הוא עוסק בהיבטים הפסיכו-סוציאליים והתרבותיים של בריאות וחולי, ובבחינת ההשפעות החברתיות של מדיניות הבריאות ושל ארגון שירותי הרפואה. פרסם מאמרים רבים בעיתונות המקצועית.

 

 

ד"ר אמנון קרטין

 

 

ד"ר אמנון קרטין בעל תואר שלישי בגיאוגרפיה. תחום התמחות ראשי - גיאוגרפיה פוליטית תחומי המחקר העיקריים: סוגיות של ניהול משאבים במחסור (מים וקרקע), התנהגות טריטוריאלית של מדינות והתנהגות דמוגרפית של חברות.

 

 

ד"ר זהר רובינשטיין

 

 

ד"ר זהר רובינשטיין פסיכולוג קליני וארגוני. מיוזמי התכנית הרב-תחומית לניהול מצבי חירום ואסון ומקימיה. עבודת הדוקטורט שלו באוניברסיטת ת"א בנושא: " מהלם קרב לתגובת קרב ההיסטוריה של מעבר פרדיגמות במלחמות יום כיפור ולבנון המתבטאת בנרטיב המטפלים ומערכת בריאות הנפש", משקפת את תחומי העניין שלו – טראומה נפשית מידית וחריפה, ארגון מענה בריאות הנפש למצבי חירום ואסון ברמה הלוקאלית והלאומית. משמש כקצין בריאות הנפש הפיקודי (במיל') של פיקוד העורף ויועץ בכיר של מחלקת בריאות הנפש בצה"ל בתחום הטיפול וארגון המענה של בריאות הנפש בשעת חירום. חבר בוועדה לארגון השירות הפסיכיאטרי לשעת חירום, של משרד הבריאות. חבר במועצה הלאומית לבריאות הנפש, ובועדת החוסן הלאומית של משרד הביטחון. מומחה בטיפול קבוצתי, מדריך ומפתח מודל התערבות קבוצתית "התערבות קבוצתית קצרת מועד ואינטנסיבית בגישה דינמית". בעבר לימד בבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל באוניברסיטת ת"א, בתכנית התואר השני בתחום התערבות קבוצתית, וטיפול בטראומה בשעת חירום. מנהל שותף במכון ללמידה ארגונית.  תחומי עניין נוספים: היסטוריה ופילוסופיה של הרפואה; היסטוריה ופילוסופיה של הפסיכותרפיה; משמעות השיח אודות מסירת העדות של נפגעי טראומה נפשית; מיתוסים כמייצגים סוגיות פסיכופתולוגיות.

 

 

מר מיכאל רוזנפלד

 

 

מיכאל רוזנפלד הינו בוגר תואר שני של במגמת מחקר יישומי של חוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה, שם התמחה ביחסי צבא-חברה. המגמה היישומית נפתחה בחוג כחלק מהתוכנית להקניית יכולות מחקר רחבות לבוגרים, עם דגש על איחוד בין כלים כמותניים לכלים איכותניים. מר רוזנפלד הצטרף לתחום המחקר של מדיניות הבריאות עם כניסתו לתפקיד חוקר ביחידת המחקר של קופת חולים מכבי, שם היה אחראי על ביצוע מחקרי הערכה ושביעות רצון, אשר מסקנותיהם היו חיוניים לקביעת המדיניות של הקופה. לפני כניסתו למכבי שימש מר רוזנפלד כדובר של פרויקט אקולוגי אשר עסק בהקמת מפעל לעיבוד פסולת במסגרת של יישוב קהילתי. התפקיד כלל ייצוג הפרויקט בעיתונות, טלוויזיה ואינטרנט, כמו גם בפני מקבלי החלטות, משקיעים ומשתתפים פוטנציאליים. היום מר רוזנפלד עובד כחוקר במסגרת יחידת הטראומה של מכון גרטנר, כאשר עבודתו מתמקדת בעיקר במגמות של היפגעות מאלימות.

 

 

ד"ר צבי רון

 

 

ד"ר צבי רון תואר שני: האוניברסיטה העברית, ירושלים – גיאוגרפיה (ראשי), גיאולוגיה וקלימטולוגיה, 1966.
לימודי השלמה: טכניון,חיפה – הידרולוגיה, 1969.
תואר שלישי: אוניברסיטת תל אביב - גיאוגרפיה, 1977.
Post doc.: Berkeley University California – Dep. of Geography 1980 -81

תחומי עניין אקדמאיים: גיאומורפולוגיה, אדם וסביבה: יחסי אדם - נוף, מפגעים ואסונות טבע, פיתוח חופים, תרבות המדרגות החקלאיות, פיתוח מעיינות ומערכות השקיה קדומות ומסורתיות

 

 

ד"ר בעז תדמור

 

 

ד"ר בעז תדמור יליד ישראל, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת ירושלים בשנת 1981. שרת בצה"ל 21 שנים כרופא ביחידות שדה ובתפקידיו האחרונים (כרופא פיקוד העורף) עסק במוכנות לחירום של מערכות הבריאות הלאומיות ומחקר בתחום זה. השתתף בתהליכי קבלת החלטות בתחומים אלו ברמה הלאומית בשנים 1997-2003.
בשנים 2003-2005 שמש כפרופסור אורח בבית הספר לבריאות הצבור ע"ש מילמן באוניברסיטת קולומביה בניו יורק במרכז הלאומי לחקר חירום ואסון והיה בין מקימיו. ייעץ לגורמים פדרליים ומקומיים בתחומים אלו.  כיום משמש כמנהל בי"ח בילינסון במרכז רפואי רבין.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>