נהלי לימודים

התכנית ללימודי "בוגר בריפוי בעיסוק" (B.O.T )

בהמשך ובכפוף לתקנון בית הספר למקצועות הבריאות

תכנית הלימודים בחוג לריפוי בעיסוק הינה קבועה ולא ניתן ליצור תכניות אישיות.

תנאי מעבר מסמסטר א' לסמסטר ב' בשנה א'

• פטור באנגלית
  • אנטומיה  - ציון 60
  • PBT - תיאורי מקרה -Iא' - ציון 70 - תנאי קדם לקורס PBT - תיאורי מקרה -Iב', המשך קורס יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק I וקורס ניתוח פעילות.

תנאי מעבר משנה א' לשנה ב' - ממוצע ציונים של 70 לפחות בלימודים ובנוסף:

• יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק I - ציון 70
  • נוירואנטומיה - נוירופיזיולוגיה -  ציון 60
  • PBT - תיאורי מקרה I-ב' - ציון 70 - תנאי קדם לקורס יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק II + PBT. במקרה של כישלון בקורס, על הסטודנט לחזור על הקורס בשנה העוקבת. הסטודנט יכול להמשיך ללמוד את שאר הקורסים בשנה ב' למעט קורסי הריפוי בעיסוק בתחומים השונים ויציאה לקליניקה.
  • הגשת אישור קבוע של השלמת החיסונים. יש להציג אישור קבוע במזכירות עד סוף שנת הלימודים הראשונה.

תנאי מעבר משנה ב' לשנה ג'

• לימודים קליניים - ציון  70
  • יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק II + PBT - ציון  70 - תנאי קדם לקורס ה PBT וקורס יסודות בשנה ג'. במקרה של כישלון בקורס, על הסטודנט לחזור על קורס ה PBT וקורס יסודות בשנה העוקבת. הסטודנט יכול ללמוד את שאר הקורסים בשנה ג' למעט קורסי הריפוי בעיסוק בתחומים השונים ויציאה לקליניקה.

שנה ג' – תנאי מעבר מסמסטר א' לסמסטר ב'

• יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק III – ציון 70
  • קורס "יחד" לא יהווה תנאי מקדים לקורס PBT בסמסטר ב' כך שכישלון בקורס "יחד" עדיין מאפשר מעבר לסמסטר ב' אך דורש חזרה על הקורס.

תנאי מעבר משנה ג' לשנה ד'

• לימודים קליניים - ציון  70
  • סיום כל חובות שלוש השנים הראשונות וזאת למעט קורס אחד (שאינו יסודות מקצוע הריפוי בעיסוק III + PBT).

אישורים על היעדרויות

בקורסים בהם נדרשת נוכחות מלאה לשם מעבר בקורס, יידרש התלמיד להביא למזכירות הסטודנטים אישור רפואי על כל היעדרות. יותר משתי היעדרויות – נדרש קורס חוזר.

אישור זכאות לתואר

תלמיד רשאי לקבל אישור זכאות לתואר רק אם השלים את כל חובותיו האקדמיים.
תלמיד שלא השלים את חובותיו עד תום סמסטר א' של שנה ד', יחויב בתשלום נוסף כנהוג באוניברסיטה.
על התלמיד מוטלת האחריות לבדוק שכל ציוני הקורסים הוזנו במחשב.

פטורים

תלמיד שסיים קורס במסגרת לימודים קודמים לתואר בוגר או מוסמך במוסד אקדמי מוכר להשכלה גבוהה והקורס נדרש בתכנית הלימודים בריפוי בעיסוק, רשאי להגיש בקשה לפטור מלימוד אותו קורס. פטור יינתן בתנאי שיתקיימו הקריטריונים הבאים: לא עברו יותר מ- 5 שנים מסיום הקורס, שהחומר הלימודי עונה לדרישות ושציון הסופי  70 לפחות.

פטורים על בסיס קורסים הנלמדים במוסד אקדמי אחר, יינתנו ללא ציון, והם אינם משתקללים בממוצע לתואר. פטורים על בסיס קורסים זהים, שנלמדו באוניברסיטת תל אביב, יינתנו עם ציון והם משתקללים בממוצע לתואר.

לא ניתן לקבל פטור מקורסים הייחודיים לתכנית הלימודים בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב.

את הבקשה לפטור יש להגיש במייל למזכירות הסטודנטים, בצירוף גיליון ציונים מקורי וסילבוס מלא של הקורס מהשנה בה נלמד הקורס.

את הבקשה יש להגיש לא יאוחר משבועיים ממועד תחילת הסמסטר בו מתקיים הקורס.