לימודים לתואר "בוגר בריפוי בעיסוק" (B.O.T )

הלימודים לתואר "בוגר בריפוי בעיסוק" הם במסלול חד חוגי וכוללים קורסים תיאורטיים, קורסים מעשיים והתנסויות קליניות.

הלימודים נמשכים שבעה סמסטרים (שלוש וחצי שנים). תכנית הלימודים הינה מובנית והיא כוללת קורסים בסיסיים מתחומי מדעי הרפואה, מדעי החברה, קורסים תיאורטיים ייחודיים לריפוי בעיסוק ושלוש הכשרות קליניות.

הלימודים מתקיימים בקמפוס האוניברסיטה, למעט ההכשרות הקליניות שמתקיימות במסגרות שונות בהם עובדים.ות מרפאים בעיסוק.ות בקהילה, בבתי חולים, במסגרות חינוכיות, במרפאות ועוד. ההכשרות הקליניות מלוות בהדרכה צמודה, מציידות את הסטודנטים.יות במיומנויות קליניות ומאפשרות התנסות במגוון שיטות אבחון והתערבות בריפוי בעיסוק.

החוג לריפוי בעיסוק משלב החל משנת 2002/3 שיטת למידה חדשנית ששמה את הסטודנט.ית במרכז ומבוססת על תיאוריית למידה למבוגרים. שיטת זו המבוססת על ניתוח תיאורי מקרה (PBL - Problem Based Learning) מעודדת למידה עצמית ואינטגרטיבית, המכוונת על ידי הסטודנטים.יות עצמם.ן ונעשית בקבוצות קטנות. התכנית מעודדת את הסטודנטים לחשוב ולחקור במהלך התהליך של רכישת ידע, מעבר לשינון מידע.
התכנית מאושרת ומוכרת ע"י ארגון המרפאים בעיסוק העולמי WFOT