התכנית הכללית לקראת תואר בוגר אוניברסיטה .B.A ואח/אחות מוסמך/ת- מסלול יום לימודים קצר

הלימודים מתקיימים בקמפוס האוניברסיטה ובבית הספר האקדמי לסיעוד "מאיר"

התכנית הכללית בסיעוד – מסלול יום לימודים קצר

ראש התכנית - ד"ר סמיון מלניקוב, melniko@post.tau.ac.il

מזכירת התכנית יפה פיולס, yafafi@tauex.tau.ac.il

טל': 03-6409273

מטרת הלימודים

להכשיר אח/ות מוסמכ/ת ברמה אקדמית: להכין את הבוגר לתפקד בשירותי הבריאות השונים (בית חולים, קהילה, מערכת חינוך וכו') על בסיס ידע עיוני ומעשי נרחב בסיעוד ובמדעי הבריאות, החברה וההתנהגויות.

לבוגר התכנית יוענק תואר בוגר אוניברסיטה ותעודת אח/ות מוסמכ/ת (כפוף להצלחה במבחני הרישוי של משרד הבריאות).

הלימודים מתקיימים בקמפוס האוניברסיטה ובבית הספר האקדמי לסיעוד "מאיר".

התוכנית מיועדת למועמדים אשר מעוניינים ביום לימודים קצר כגון הורים לילדים צעירים, אנשים עובדים ומועמדים אחרים המעוניינים בתוכנית ייחודית זו.

משך ומסלול הלימודים

תכנית הלימודים נמשכת ארבע וחצי שנים, 5 ימים בשבוע בין השעות 8:00 ו-13:00

והיא בהיקף של 254 ש"ס.

התכנית כוללת לימודים במדעי היסוד, הרפואה, מדעי החברה והסיעוד.

קורסי היסוד במדעי הסיעוד, החברה והרפואה, הנלמדים בשנה א', הינם בסיס להמשך הלימודים, וסיומם בהצלחה מהווה תנאי להמשך הלימודים.

הלימודים הקליניים וההתנסויות המעשיות מתחילים בשנה ב', נמשכים במקביל ללימודים העיוניים במשך כל שנות הלימודים, ומתקיימים במתקני אשפוז ובקהילה במקומות שונים בארץ.

פירוט ראה ב"תכנית הלימודים".

אודות בית ספר לסיעוד מאיר, כפר סבא

בית ספר לסיעוד מאיר נבנה בתחילת שנות ה-60 ובמהלך השנים הכשיר אלפי בוגרים. רבים מבין בוגרי בית הספר מהווים גרעין משמעותי בצוות הסיעוד והמנהל בשירותי האשפוז והקהילה.

מטרת בית הספר לסיעוד מאיר הינה הכשרת אחים ואחיות איכותיים למדינת ישראל המבססים את התערבותם הסיעודית על אחראיות מקצועית, גישה אמפטית, אתיקה, ידע ועקרונות מדעיים, מחקריים וניהוליים.

בית ספר לסיעוד מאיר מהווה מרכז מוביל בתחום החינוך לסיעוד שערכיו המרכזיים הם:

• מקצועיות
  • חוויית לקוח חיובית
  • יושרה ואחריות
  • גישה אמפטית ואנושית

צוות בית הספר כולל מרצים ומדריכים מהבכירים בתחום המלווים את הסטודנטים בכל שלבי הלימוד.

לרשות הסטודנטים כיתות מרווחות עם מיטב הטכנולוגיה העדכנית, ספריות, אינטרנט אלחוטי, מעונות למגורים וגם ארוחות מוזלות. קיימת אפשרות לתעסוקה במהלך הלימודים.

פרטים להתקשרות:

ביה"ס האקדמי לסיעוד מאיר