ביקור פרופ' ג'ייסון ברטון

אורח החוג לנוירואופתלמולוגיה והחוג לרפואת עיניים באוניברסיטת תל אביב 8.12.17

01 ינואר 2018
ביקור פרופ' ג'ייסון ברטון אורח החוג לנוירואופתלמולוגיה והחוג לרפואת עיניים 8.12.17

פרופסור ג'ייסון ברטון, ראש היחידה לנוירואופתלמולוגיה באוניברסיטת קולומביה הבריטית, וונקובר, קנדה, היה המרצה האורח השנה בכנס השנתי הנוירואופתלמולוגי, שהתקיים באולם לולה באוניברסיטת תל אביב, ביום שיש 08 דצמבר 2017.

פרופסור ברטון ממובילי החוקרים בעולם בנושא הפרעות בתנועות עיניים והפרעות הקשורות בתפיסת הראיה העביר הרצאות מרתקות בפני אולם מלא של רופאי עיניים ונוירולוגים.  בתחילת הכנס הוקרן סרט תיעודי שתיאר את סיפור הקמת החוג לנוירואופתלמולוגיה בארץ והביע הערכה והוקרה למקימי התחום פרופסור רירי מנור, פרופסור יהונתן גולדהמר וד"ר יצחק גוטמן ז"ל.

במסגרת ביקורו בארץ פרופסור ברטון היה גם האורח של המרכז הרפואי בגליל, בנהריה והעביר סימפוזיון בנושאים המורכבים של ניסטגמוס ו - SACCADIC INTRUSIONS.

במהלך ביקורו שתי רופאות עיניים שסיימו לאחרונה את התמחותן החלו בתיאום איתו ביצוע FELLOWSHIP בנוירואופתלמולוגיה ביחידתו.

אני רוצה להודות לקרן להרצאות המיוחדות ברפואה על שם שאול פרבר, תרומת קרן סאקלר ולמשפחת יצחק גוטמן ז"ל על התמיכה בהבאת פרופסור ברטון לארץ.

בברכה,

ד"ר אלוני אייל