דקאנט הפקולטה

 

פרופ' קרן אברהם - דקאנית
פרופ׳ אלי שפרכר - משנה לדקאן לעניינים קליניים
פרופי רינה רוזין־ארבספלד - משנה לדקאן לעניינים קדם קליניים
פרופ׳ נטע ארז - משנה לדקאן למצוינות בהוראה פרה קלינית וחונכות
פרופ׳ ענת גפטר־גוילי - משנה לדקאן למצוינות בהוראה קלינית וחונכות 
פרופ' בנימין דקל - משנה לדקאן לחדשנות ופיתוח מחקרים קליניים
פרופ׳ רונן זיידל־בר - משנה לדקאן לחדשנות ופיתוח מחקרים פרה־קליניים
 

הדקאנט הדן ומחליט בכל הקשור למדיניות הפעילות האקדמית של הפקולטה ולביצוע החלטות הנובעות מכך. בראש הדקאנט עומד הדקאן וחברים בו כל המשנים לדקאן כמפורט:

 

פרופ' קרן אברהם - דקאנית


פרופ׳ קרן אברהם היא פרופסור מן המניין במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה בבית הספר לרפואה ומחזיקה בקתדרה ע״ש ד״ר שרה וד״ר פליקס דומונט לחקר הפרעות שמיעה. היא השלימה את התואר הראשון באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, את הדוקטורט במכון ויצמן למדע ואת הכשרת הפוסט־דוקטורט במכון הלאומי לסרטן במרילנד. היא כיהנה כסגנית דיקן לעניינים פרה־קליניים ב־ 12 השנים האחרונות. המחקר שלה עוסק במחלות באדם, כולל חירשות, עיכוב התפתחותי ואפילפסיה והפרעות נשימה, ומתמקד בגנטיקה ואפיגנטיקה לקראת ריפוי גנטי.

 

 

 

 

פרופ׳ אלי שפרכר - משנה לדקאן לעניינים קליניים


פרופסור מן המניין במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה ומחזיק בקתדרה לרפואת עור ע״ש פרופ׳ פרדריק רייס בפקולטה לרפואה. פרופ׳ שפרכר מנהל את המערך לרפואת עור וסמנכ״ל מחקר ופיתוח במרכז הרפואי תל אביב סוראסקי. פרופ׳ שפרכר השלים תואר MD ותואר PhD
באוניברסיטה העברית וכן תואר MBA באוניברסיטת תל אביב. כמו כן הוא השתלם במסגרת פוסט־דוקטורט באוניברסיטת תומס ג׳פרסון שבפילדלפיה. המחקר שלו מתמקד בפענוח הבסיס הגנטי של מחלות עור ובתרגום הידע החדש הזה לפתרונות טיפוליים חדשים למחלות עור תורשתיות ונרכשות כאחד.

 

 

 

 

פרופי רינה רוזין־ארבספלד - משנה לדקאן לעניינים קדם קליניים


פרופ׳ מן המניין במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית בבית הספר לרפואה. את לימודי הדוקטורט סיימה בביוכימיה ומיקרוביולוגיה באוניברסיטת תל אביב ואת הפוסט־דוקטורט ביצעה ב־ MRC-LMB בקיימברידג׳, אנגליה. מחקריה מתמקדים בהבנת המנגנון המולקולרי הנמצא בבסיס מסלול ה־ Wnt בהתפתחות תקינה ובטרנספורמציה
ממאירה. בנוסף, מחקריה עוסקים בפיתוח גישות חדשות לטיפול במחלות גנטיות נדירות.

 

 

 

 

פרופ׳ נטע ארז - משנה לדקאן למצוינות בהוראה פרה קלינית וחונכות


פרופסור מן המניין במחלקה לפתולוגיה, בפקולטה לרפואה. סיימה תואר ראשון באוניברסיטה העברית, ואת התואר השני והדוקטורט במכון וייצמן למדע, בתחום הביולוגיה המולקולרית וחקר הסרטן. את מחקר הפוסט־דוקטורט עשתה פרופ׳ ארז באוניברסיטת סן פרנסיסקו, קליפורניה בתחום ביולוגיה 
של גידולים סרטניים. המחקר של פרופ׳ ארז מתמקד בהבנת הביולוגיה של גרורות סרטניות, מיקרוסביבה של גידולים והקשר בין דלקת לסרטן.

 

 

 

 

פרופ׳ ענת גפטר־גוילי - משנה לדקאן למצוינות בהוראה קלינית וחונכות 


פרופ׳ חבר בחוג לרפואה פנימית בבית ספר לרפואה. פרופ׳ ענת גפטר־גוילי מנהלת את מחלקה פנימית א׳ בבית וחולים בילינסון, מרכז רפואי רבין וכן רופאה בכירה במכון ההמטולוגי, מרכז דודוף לסרטן, בילינסון, מרכז רפואי רבין. היא סיימה לימודי רפואה בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב. פרופ׳ גפטר־גוילי עוסקת במחקר קליני שעיקרו בנושאי פנימית והמטולוגיה ובעיקר אנמיה (ובפרט אנמיה של חסר ברזל) במצבים קלניים שונים , לימפומות, מחלות תרומבו־אמבוליות וזיהומים בחולים המטולוגים מדוכאי חיסון.

 

 

 

 

פרופ' בנימין דקל - משנה לדקאן לחדשנות ופיתוח מחקרים קליניים


פרופסור מן המניין בחוג לרפואת ילדים בבית הספר לרפואה ומופקד הקתדרה לנפרו-אורולוגיה ע״ש ד״ר יחזקאל קליימן. הוא מנהל את מרכז סגול לרפואה רגנרטיבית באוניברסיטת תל אביב. פרופ דקל מנהל את היחידה לנפרולוגיה ילדים ואת המכון לחקר תאי אב במרכז הרפואי שיבא.
את לימודי הרפואה (MD) סיים פרופ' דקל בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון, ובמקביל להתמחות ברפואת ילדים ונפרולוגיה ילדים השלים לימודי תואר PhD ופוסט-דוקטורט במכון ויצמן למדע. פרופ' דקל עומד בראש מעבדת מחקר בתחום תאי גזע ורפואה רגנרטיבית. המחקר אותו הוא מוביל מתמקד בהתפתחות, ברגנרציה ובהנדסת הרקמות של תאי גזע בדגש על כליות וסרטן, תוך מציאת יישומים קליניים ותרפיות חדשניות למגוון מחלות.

 

 

 

פרופ׳ רונן זיידל־בר - משנה לדקאן לחדשנות ופיתוח מחקרים פרה־קליניים


פרופסור חבר וראש החוג לביולוגיה תאית והתפתחותית בבית הספר לרפואה. את הדוקטורט בביולוגיה מולקולרית של התא קיבל ממכון ויצמן למדע ואת ההתמחות הבתר־דוקטוריאלית עשה באוניברסיטת וויסקונסין – מדיסון. לפני הגעתו לתל אביב היה ראש קבוצת מחקר במכון למכנוביולוגיה ומרצה בכיר באוניברסיטה הלאומית של סינגפור. המחקר שלו עוסק בבקרה על שלד התא ואספקטים מכנוביולוגיים של התפתחות עוברית ומחלות אנושיות.
 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>