מוסמך בבריאות הציבור (MPH) במסלול קידום בריאות

התואר "מוסמך בבריאות הציבור" (במסלול קידום בריאות) מוענק מטעם החוג לקידום בריאות

ראש החוג: פרופ' לאה רוזן (rosenl@tauex.tau.ac.il)

 

מזכירת התכנית: גב' ליבי מנור (libby10@tauex.tau.ac.il , mazkirutmph@tauex.tau.ac.il)

 

מהו קידום בריאות? 

קידום הבריאות הינו תהליך המאפשר לאנשים ולחברה לשפר את בריאותם. בריאות מוגדרת כאיזון של בריאות פיזית, רגשית, חברתית, רוחנית ואינטלקטואלית. שינוי באורח-חיים עשוי להתחולל על ידי שילוב של מאמצים המיועדים להגברת מודעות, שינוי התנהגות ויצירת סביבות התומכות בהרגלי בריאות טובים.

 

בעידן בו חלק משמעותי מהאוכלוסייה סובל ממחלות כרוניות שאין להן פיתרון רפואי, גוברת ההכרה בצורך לקדם את בריאות האוכלוסייה כדי למנוע תחלואה ולשפר את איכות החיים של האוכלוסייה. בשונה מההתייחסות המסורתית הביו-רפואית לבריאות במונחים של מחלה ופציעה, קידום בריאות מתמקד בעיקר בגורמים החברתיים, הפיזיים, הכלכליים הסביבתיים המשפיעים על הבריאות. קידום בריאות, ברמת הפרט, כולל פעילויות לקידום כושר גופני, תזונה נכונה ואורח חיים בריא ובריאות נפשית, רוחנית, וחברתית. ברמת מקבלי החלטות במישור העירוני, הלאומי והגלובלי, קידום בריאות כולל פעילויות שתכליתן יצירת סביבה תומכת (Enabling Environment) פוליטית, חקיקתית, ופיזית ותשתיות שיאפשרו לאדם שליטה על בריאותו ובריאות הסובבים אותו.

 

מקצוע קידום הבריאות קיים במסגרות שונות בארץ: במשרד הבריאות ובחלק מקופות-החולים ישנן מחלקות לקידום בריאות העוסקות בתחום ברמה ארצית ומקומית, כמו כן עוסקים בקידום בריאות במערכת החינוך, במקומות עבודה, במועצות מקומיות, בצה"ל, במשטרת ישראל, בגופים וולונטרים ואחרים. רבים מאנשי המקצוע העוסקים בנושאי קידום בריאות לא קיבלו הכשרה לכך וחלקם אף אינם מודעים לכך שהם עוסקים בקידום בריאות. לכן, יש צורך בהתמקצעות בתחום. תוכנית הלימודים המוצעת במסגרת החוג תאפשר לעוסקים בתחום ולמיועדים לעסוק בו להעמיק את הידע שלהם, ולהרחיב את מיומנויותיהם המקצועיות. התוכנית תדגיש רמה אקדמית גבוהה עם קשר הדוק לתוכניות בקהילה ולמחקר.

 

מטרות התכנית

מטרתו של המסלול בקידום בריאות במסגרת תואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב היא להכשיר את הדור הבא של מקדמי בריאות וחוקרי קידום בריאות בישראל. התוכנית מלמדת את מושגי היסוד של קידום בריאות ואת שיטות המחקר הרלוונטיות לתחום. תכנית הלימודים משלבת תיאוריות ופרקטיקה בקידום בריאות עם דיסציפלינות מדעיות כמו אפידמיולוגיה, ביוסטטיסטיקה, שיטות מחקר איכותניות ועוד. 

התכנית נועדה :

  • לספק לתלמידים את הכלים החיוניים לפיתוח, התאמה, ויישום של אסטרטגיות ותכניות לקידום בריאות.
  • לשלב קידום בריאות לתוך מגוון של תחומים ומקצועות.
  • לתרום לפיתוח תחום קידום הבריאות באמצעות מחקר והכשרה מתאימים.

התוכנית מיועדת הן לאנשי מקצוע בתחום הרפואה והמקצועות הנלוים, והן לאנשים חסרי רקע רפואי (אנשי חינוך, עיתונאים, סטטיסטיקאים, פסיכולוגים, סוציולוגים, עובדים סוציאליים ועוד). 

 

מידע על תכנית הלימודים

סגל, מנחים ותחומי מחקר

טפסים ופרטי קשר

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>