החוג לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה

המחלקה לגנטיקה של האדם ולביוכימיה הינה מחלקה מובילה במצוינות מדעית ובהכשרת דור העתיד של מדענים במדינת ישראל. מטרת המחלקה היא לקדם את מצוינות הפקולטה והאוניברסיטה במחקר ובהוראה. במחלקה אנשי סגל אשר זכו בפרסים חשובים כגון פרס ישראל, פרס מייסדי חברת טבע, ועוד. לימודים מתקדמים במחלקה הינם מקפצה לקריירה מבטיחה, ורבים מבוגריה הינם בעלי משרות באקדמיה, בתעשיית הביו-רפואית, במוסדות מחקריים ורפואיים ובמוסדות חינוך אחרים. המחקר במחלקה הינו רבגוני ומתמקד בפענוח הבסיס המולקולרי, הגנטי והביוכימי של מחלות, לקראת חיפוש טיפולים ותרופות ע"מ להקל את הסבל האנושי. המצוינות המחקרית של המחלקה ניכרת בכך שאנשיה מפרסמים מאמרים בכתבי העת המדעיים מהמעלה הראשונה.

המחלקה גדולה ופעילה במיוחד, והיא כוללת 14 קבוצות מחקר. כל קבוצה מבצעת את מחקרה באורח עצמאי, ויחד עם זאת, המחלקה מצטיינת באווירת שיתוף פעולה, הן בתוך המחלקה והן בינה לבין מחלקות אחרות בפקולטה, באוניברסיטה כולה ובאוניברסיטאות אחרות, בארץ ובעולם. השנה נקלטו שתי מדעניות חדשות במחלקה ואנו מקווים לקליטה של מדענים צעירים נוספים.

קהילת הסטודנטים לתארים מתקדמים של המחלקה מונה כ- 50 סטודנטים לתואר שני וכ- 111  סטודנטים לדוקטורט והם המבצעים בפועל את המחקר הניסויי המשובח של המחלקה.

הדגש במחלקה הינו על מצוינות במחקר. אנו שואפים לקדם אווירה של התרגשות וסקרנות מדעית, המלווה בשיתוף פעולה בין הסטודנטים, בין השאר, בעזרת מגוון רחב של קורסים מתקדמים שאנו מציעים. גם ההוראה במחלקה מצטיינת בטיבה.

המחלקה מעניקה קורסי הכשרה בגנטיקה, בביולוגיה מולקולרית ובביוכימיה לסטודנטים לרפואה, ולרפואת שיניים, לסטודנטים במסלולי הלימוד השונים לתואר MD, ולסטודנטים לתארים המתקדמים, M.Sc., ו-Ph.D. . במחלקה גם סטודנטים במסלול ה-M.D.-Ph.D. כמו-כן, המחלקה מעניקה קורסים במסלול הלימוד לתואר ראשון, בתוכנית המשולבת לפקולטה לרפואה ולפקולטה למדעי החיים.

מעבדות המחקר של אנשי הסגל במחלקה ממוקמות בקומות 10 ו-7 בבניין סאקלר שבקמפוס רמת-אביב וכן בבתי-החולים המסונפים לפקולטה. מרכיב חשוב של המחלקה הוא מעורבותה בהעברת מידע לציבור לגבי התקדמות המחקר הגנטי והביוכימי, ובמתן הכשרה קצרת-טווח לתלמידי תיכון, וכן הכשרה במחקר בסיסי לרופאים במסגרת ההתמחות שלהם.

הסמינרים המחלקתיים שלנו מספקים הזדמנות לפגוש וללמוד על מחקריהם של המרצים האורחים, מהארץ ומהעולם, וכן מתקיים במחלקה באורח קבוע סמינר של תלמידי המחקר של המחלקה.

מחקר מדעי דומה לעיתים לטיפוס על הר גבוה. תוצאות הניסוי מביאות לתובנות חדשות, וככל שנמשך הטיפוס, רחב יותר הנוף הנפרש לעיני המטפס. חוקרי המחלקה מטפחים דור חדש של מדענים אשר ירחיבו את אופקי המחקר הביו-רפואי.