מתווה להשלמת התנסויות קליניות בעקבות הריון או לידה

הוועדה להוגנות מגדרית של הפקולטה לרפואה מעוניינת לבוא לקראת הסטודנטיות ויעשה מאמץ לאפשר השלמות של התנסויות קליניות, ללא התחייבות ובתנאי שהכשרתן המקצועית של הסטודנטיות לא תפגע.

מכיוון שהסבבים/התנסויות הקליניות הם מרכיב חיוני ביותר בהכשרת אנשי המקצוע במקצועות הטיפוליים בתחום הרפואי הוחלט על המתווה הבא:

1. באחריות הסטודנטית להודיע לאחראי על הסבבים/התנסויות הקליניות על אודות ההיריון על מנת למנוע הצבת הסטודנטית בהתנסות קלינית במקום שעלול לפגוע בהריון (כמו התנסות שמחייבת הרמת חולים כבדים).

במידה והסטודנטית חוששת להריון, אך אין סכנה ידועה להריון (כמו עבודה במחלקת ילדים בה יש זיהומים רבים), ההחלטה באם להשתתף בהתנסות היא של הסטודנטית. במידה והסטודנטית מחליטה שלא לבצע את ההתנסות יהיה עליה להשלים את ההתנסות בהתאם לכללים, כולל האפשרות שתצטרך לחזור על שנת לימודים.

2. באחריות הסטודנטית לתאם עם האחראי/ת בחוג/בית הספר על  הסבבים/התנסויות הקליניות את ההשלמות הנדרשות להשלמה בצורה שלא תפגע בהכשרה המקצועית שלה. התיאום יעשה לאחר הלידה לקראת שובה ללימודים.

התנאי של סיום הלימודים בקורסים שהם דרישת קדם להתנסויות הקליניות טרם התחלת ההתנסות הסבב/התנסות קלינית תקף גם להשלמות אלו.

3. הפקולטה/חוגים ישתדלו לבנות סבב הוראה/התנסות ברמת הוראה זהה לסבב הקליני הרגיל כולל הוראת tutor/מדריך קליני ושאר הפעילויות הלימודיות המתקיימות בסבב הקליני. זאת בהתאם להנחיות האוניברסיטה להתאמות לסטודנטיות הרות ויולדות.

4. בתי הספר/חוגים ימנו אחראי אקדמי מטעמו לתאום ההשלמות.

5. ההשלמות אשר יתקיימו במהלך חופשת הקיץ, יהיו רק בקבוצות של לפחות שש סטודנטיות (או כנהוג באותו החוג) ובמחלקות אשר יוכלו להתחייב לתכנית דומה לזו המתקיימת במועדה.

6. במידה ולא תהיה אפשרות לתאם השלמות על פי הכללים המצוינים מעלה, יהיה על הסטודנטית לבצע את ההתנסות הקלינית בשנה העוקבת ולמעשה להפסיד שנת לימודים.

7. לאחר החזרה מחופשת הלידה, במידה ויש בעיה בהצטרפות לסבבים קליניים, תהיה אפשרות לבצע elective  בשלב מוקדם יותר.