אודות בית הספר לרפואה
בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב הוקם בשנת 1964 ועבר למשכנו הנוכחי בשנת 1973.
בית הספר מקנה לסטודנט אמצעים וכלים לדלות את הידע והמידע המתרבים מידי שנה, כמו גם כלי חשיבה והרגלי עבודה המשמשים את הרופא. בתהליך הלימוד ניתן דגש מיוחד להקניית גישה ביקורתית וספקנות בידע הרפואי, תוך מחויבות לחינוך לרפואה הנסמכת על ידי הוכחות -evidence based medicine.
תכנית הלימודים בבית הספר לרפואה, שמה דגש על פיתוח יכולת אינטגרציה של הידע הבסיסי והקליני, וגישה סיסטמטית לפתרון בעיות רפואיות, תוך שמירה על יחס הומני לחולה ולמצוקותיו. לכן, במהלך הלימודים מוקדשים זמן רב ואמצעים לחיזוק הקשר בין הרופא ועולם הרפואה לבין החולה והחברה.
תשומת לב מיוחדת ניתנת לחיזוק הקשר של בית הספר עם הקהילה מתוך ראיית הצורך בהכשרת דור רופאים מעורב ופעיל בקהילה.
הלימודים משלבים הוראה בתחומי אתיקה, היסטוריה של הרפואה, פסיכולוגיה, וסדנאות בנושא תקשורת רופא-חולה, יחד עם חשיפה מוקדמת של הסטודנט לבעיות קליניות כבר בשלבים ראשונים של הכשרה רפואית.
ההכשרה הייחודית של הסטודנט בבית הספר לרפואה מתחילה בלימודי המבואות לתחומים השונים של מדעי הרפואה, כהכנה לשנת הלימודים השלישית. שנה זו מוקדשת ללימוד מערכות הגוף השונות בגישה מולטידיסיפלינרית. הסמסטר הראשון של השנה הרביעית מוקדש ללימוד היסודות הקליניים הראשוניים (יק"ר) בגישה רב-מערכתית ורב-תחומית הדרושה כהכשרה ללימודים הקליניים. הלימודים הקליניים מתקיימים במחלקות ובמכונים בבתי החולים המסונפים לאוניברסיטת תל-אביב.
מטרת בית הספר לרפואה היא להכשיר רופאים בעלי רמה מקצועית גבוהה היודעים למזג יחס חם ואנושי והבנה במחקר הביו-רפואי.