• ראשי
  • דבר ראש בית-הספר

פרופ' איריס ברשק - ראש ביה"ס לרפואה

בית הספר לרפואה של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב הוא הגדול והמוביל בישראל. הוא כולל את התכנית השש שנתית, התכנית הארבע שנתית לבעלי תואר ראשון, תכנית ניו-יורק, וכן מפקח על תכניות נוספות בשיתוף בתי ספר לרפואה מחוץ לארץ.

הלימודים הקדם קליניים כוללים בעיקרם את מקצועות הבסיס. את הלימודים הקדם קליניים בכל התכניות מסיימת שנת המערכות. בשנה זו משלבים את המדעים הבסיסיים השייכים למערכות הגוף, בראיה אינטגרטיבית המכינה את ההבנה הנדרשת ללימודים הקליניים.

בתום הלימודים הקדם קליניים, וכהכנה ללימודים הקליניים, מועברים קורסי מבואות ללימודים הקליניים. בקורסים אילו ממשיכים לשלב את הידע הנדרש תוך פיתוח כלים לחשיבה וניתוח תהליכים.

הלימודים הקליניים כוללים סבבים קליניים ברפואה פנימית, כירורגיה, ילדים, רפואת נשים, פסיכיאטריה, נוירולוגיה, אורטופדיה, הרדמה וטיפול נמרץ וכן סבבים קצרים יותר בשיקום, גריאטריה, קרדיולוגיה, אונקולוגיה, עיניים, אף-אוזן גרון, בריאות הציבור ותחומי התמחויות במקצועות כירורגיים. בשנת הלימודים האחרונה מתבצעים סבבים קצרים בחלק מהמקצועות הגדולים, על מנת לפתח את עצמאות הסטודנטים ולהכשירם לשנת הסטאז' ולעבודת הרופא בעתיד. ההוראה הקלינית בבתי החולים נעשית במחלקות מובילות בארץ בכל ההיבטים המקצועיים, והיא עשירה ומגוונת ומשלבת גם הוראה בקהילה.

ומתוך אמנת בית הספר: "בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר מציע לתלמידיו תכנית לימודים רחבה ומעמיקה מתוך אחריות לחברה ועל מנת להבטיח שבוגריו יעסקו ברפואה מתוך מסירות, מקצוענות, ענווה וראיית האדם השלם". ואכן, חזון בית הספר משלב בתוכו מעבר למצוינות האקדמית, את המקצוענות ואת החינוך הערכי והמוסרי הנדרש לעיסוק ברפואה.

כחלק מהחינוך הרפואי, בית הספר לרפואה, רואה אחריות בהקניית הכישורים לרופא הבוגר לבצע מחקר מעמיק, ולשלב עבודה מחקרית, בצד העבודה הקלינית.

בוגרי בית הספר לרפואה הם מהרופאים והרופאות המובילים בארץ. אנו שואפים שגם התלמידים והתלמידות של היום, יהיו בעלי תפקידים משמעותיים בעמדות הניהול, המחקר ומעל לכל בטיפול הערכי, המקצועי והמקצועני בחולה.

פרופ' איריס ברשק

ראש בית-הספר לרפואה