דבר ראש בית-הספר

בית הספר לרפואה של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב הוא הגדול והמוביל בישראל.

שתי תכניות הלימוד העיקריות בבית הספר הן התכנית השש שנתית והתכנית הארבע שנתית המיועדת לבעלי תואר ראשון שלמדו קורסי ליבה בתחום.

החלק הראשון בשתי תכניות הלימוד, השנתיים ראשונות בתכנית הארבע שנתית ושלוש השנים הראשונות בתכנית השש שנתית, מוקדשות ללימוד הידע הבסיסי. החל במבנה גוף האדם ותפקוד מערכות הגוף השונות מרמת התא הבודד לרמת האיבר וכלה בלימוד מצבי בריאות וחולי במערכות הגוף השונות. כבר בשלב זה מושם דגש על תחומי חדשנות ומחקר. במקביל יש דגש על הגישה האישית למטופל והכרות עם הצרכים הנפשיים והחברתיים של המטופלים והמשפחות כמו גם התייחסות למטפל כאדם ופיתוח חוסן.

החלק השני בתכנית הלימודים הוא החלק הקליני. חלק זה נמשך שנתיים בתכנית הארבע שנתית ושלוש שנים בתכנית השש שנתית. הלימודים כוללים סבבים קליניים במחלקות השונות והלימוד שם הוא בקבוצות קטנות ליד מיטת המטופל/ת, במרכזים רפואיים, במחלקות אשפוז, במכונים ובקהילה. התלמידים והתלמידות נחשפים בשנים אלו לבתי החולים הטובים ביותר ולמחלקות הטובות ביותר בישראל בתחומן. חלק מהזמן מוקצה לשבועות בחירה (אלקטיב) בהם יכולים התלמידים לבחור את המחלקות בהן ילמדו, להעמיק בתחומים המעניינים אותם וכמובן לבחון את השתלבותם העתידית במחלקות אלו כמתמחים.

תכנית לימודים רחבה ומעמיקה ונועדה להכשיר את הרופא והרופאה העתידיים לשלל הפעילויות בהן יעסקו בעתיד: רפואה, מחקר, הוראה, חדשנות וניהול. הלימודים משלבים לכן מצוינות אקדמית, חינוך למקצוענות, מיומנויות תקשורת מיטיבות והענקת כלים לביצוע מחקר ולניהול ומנהיגות ברפואה.

בוגרי ומורי בית הספר לרפואה הם מהרופאים והרופאות, ומהחוקרים והחוקרות המובילים בארץ. אנו שואפים ופועלים כך שהתלמידים והתלמידות של היום יגיעו להישגים דומים ואף יעלו על מוריהם.

ראש בית-הספר לרפואה

פרופ' עידו וולף