נוהל לטיפול במקרה של פגיעה גופנית - תקנון התכנית לתואר ד"ר ברפואה לבעלי תואר ראשון

נוהל לטיפול במקרה של פגיעה גופנית במהלך הלימודים

חובה על תלמיד שנפגע במהלך לימודיו לדווח לפקולטה על פגיעה בעת הלימודים בבית החולים או במעבדה מדקירת מחט או כל חבלה/תאונה אחרת:

1. מומלץ לתלמיד שנפגע בעת השהות בבית חולים לבקש הפניה מהטיוטור או ממנהל המחלקה לחדר מיון. גם ללא הפנייה יש לפנות לחדר מיון. בעת הקבלה בחדר המיון, יש לציין ברשומה הרפואית/אדמיניסטרטיבית שתפתח לתלמיד, שפנה לקבלת טיפול עקב תאונת עבודה.

2. בתום הטיפול יחתום התלמיד על התחייבות כספית להסדרת התשלום עבור הטיפול שקבל.

3. תלמיד שנפגע מתבקש למלא טופס בל/250 וטופס הודעה על תאונה או מחלת מקצוע, ולהעבירם בהקדם למשרד המשנה המנהלי לדקאן בפקולטה לרפואה, לצורך דיווח על האירוע.

4. את טופס הדיווח לביטוח הלאומי, החתום ע"י הפקולטה, יחזיר התלמיד לבית החולים שבו קבל טיפול.

5. פרטי התקשרות של משרד המשנה המינהלי: טלפון 03-6409658 פקס: 03-6409103.

במידה ותלמיד לא הצליח ליצור קשר עם משרד המשנה המנהלי ניתן לפנות לאירית בוקר או יפעת רדליך מזכירות הלימודים הקליניים, טלפון: 03-6407726, 03-6406071 פקס: 03-6407824.

תלמיד שנדקר ממחט בעת לקיחת דמים יטופל ע"י בית החולים כעובד פרסונל של בית החולים ועפ"י ההוראות והנהלים במקרי דקירה. באחריות המשנה המנהלי לדקאן לדווח על הפגיעה ליו"ר וועדת מורים- תלמידים.

כפי שצוין לעיל, סטודנט ששילם דמי רווחה במסגרת תשלומי שכר הלימוד, מכוסה בביטוח תאונות אישיות וזכאי להחזר תשלום בגין תאונות אישיות. סטודנט שנפגע שלא במסגרת הלימודים, ופנה לחדר מיון ושלם עבור הטיפול שקבל, יעביר את הקבלה לאגודת הסטודנטים לחני קלכמן בבניין מיטצ'ל, טלפון 1-700-700-945. החזר התשלום מבוצע ע"י חברת הביטוח "כלל ביטוח". תלמיד שיזדקק להמשך טיפול רפואי יעשה כך באמצעות קופת החולים שבה הוא מבוטח. בכל מקרה של בעיה או קשיים בקבלת טיפול, מוזמן התלמיד לפנות אל הגורמים האמורים בפקולטה.

פגיעה גופנית במהלך הלימודים

לאוניברסיטת תל אביב פוליסה צד ג' המכסה את אחריותה החוקית כלפי כל מי שמוגדר כצד ג' ובכלל זה סטודנטים, לכל פעילותם הקשורה לאוניברסיטת תל אביב. האחריות בכל שטח מדינת ישראל (למעט שטחי האוטונומיה), ותקפה כל השנה. האוניברסיטה מבוטחת ב"הראל חברה לביטוח בע"מ". במסגרת התשלומים הנלווים לשכר לימוד (כולל דמי רווחה) מבוטחים התלמידים ששילמו דמי רווחה בביטוח תאונות אישיות, בחברת "כלל ביטוח". הביטוח מתבצע ומתופעל ע"י אגודת הסטודנטים. הביטוח כולל כיסוי הוצאות ישירות בגין תאונה/פגיעה/ נכות ופיצוי עבור אבדן ימי עבודה/לימודים ושיפויים נוספים כמוגדר בפוליסה. ניתן לעיין בפוליסה באגודת הסטודנטים. כל תלמידי בית הספר לרפואה מבוטחים בבטוח לאומי בענף נפגעי עבודה לסטודנטים .

ניתן לעיין בפרטי הביטוח באתר: http://www.bt.gov.il

עפ"י חוק הבריאות הממלכתי מבוטחים הסטודנטים לצרכי טיפול רפואי.כל סטודנט מכוסה ע"י הקופה אליה הוא משויך.