חזרה ללימודי ה-M.D. או D.M.D ותכנית הלימודים הקליניים - תכנית משולבת

חזרה ללימודי הרפואה

תלמיד התכנית יוכל לשוב להמשך לימודי הרפואה או רפואת שיניים, בתום שלוש שנים מקבלתו לתכנית המצוינות, בכפוף לתנאים הבאים:

• סיים  את החלק המעשי של עבודתו.
  • השלים את לימודי החובה הנדרשים ממנו בהתאם לתכנית.
  • המנחה אישר במכתב כי אכן התלמיד השלים את החלק המעשי של עבודתו, וכי במשך שנת הלימודים הקרובה יוכל לסיים את כתיבת העבודה.

במקרים מיוחדים בלבד, תישקל הארכת משך תקופת המחקר המעשי ודחיית החזרה ללימודי הרפואה, מעבר לתקופה של שלוש שנים (הארכה לשהייה במסגרת הלימודים ב-Ph.D. תהיה לשנה לכל היותר). לצורך כך, יגיש התלמיד בקשה מנומקת המסבירה את הנסיבות המיוחדות שהביעו לבקשתו זו. לבקשה יצורף מכתב המלצה מהמנחה המאשר את בקשת התלמיד, והמציין כי בתום תקופת הארכה זו, התלמיד יסיים את כל חובותיו ואת חלקה המעשי של עבודת המחקר. הבקשה תוגש לוועדת ה-M.D./Ph.D. וזו תועבר לאישור הועדה היחידתית לתלמידי מחקר בפקולטה.

תכנית הלימודים הקליניים

תכנית הלימודים הקלינית תותאם אישית לכל תלמיד בתכנית ה‑ MD/PhD, בסיוע חבר וועדת ה‑ M.D./Ph.D., הממונה על חלק זה של לימודי התלמידים, ובתאום עם המזכירות ללימודים קליניים בביה"ס לרפואה ע"ש סאקלר. חובות התלמיד בלימודיו הקליניים הינם בכפוף לתקנון לימודי הרפואה. שנה לפחות לפני חזרתו ללימודיו הקליניים, ובהמלצת המנחה יפנה התלמיד למזכירות הלימודים הקליניים, על מנת לתאם את תכנית הלימודים הקליניים.

החל משנה"ל תשע"ב: תלמידי התכנית שחוזרים ללימודים הקליניים ברפואה ילמדו יחד עם תלמידי התכנית לבעלי תואר (ארבע שנתי).

סטודנטים החוזרים ללימודים הקליניים יצטרכו ללמוד בסוף השנה האחרונה לדוקטורט (שלישית או רביעית) את הקורס "גשר קל" ( 6 שבועות)
בנוסף יחויבו בכל הרוטציות של תלמידי התכנית (סה"כ 72 שבועות):
רפואה פנימית - 13 שבועות
רפואת ילדים - 8 שבועות
גניקולוגיה - 7 שבועות
פסיכיאטריה - 6 שבועות
כירורגיה - 7 שבועות
הרדמה - 2 שבועות
נוירולוגיה - 4 שבועות
אורתופדיה - 2 שבועות
רפואה דחופה - שבוע
סאב פנימית - 6 שבועות
רפואת משפחה - 3 שבועות
אונקולוגיה - שבוע
גריאטריה - שבוע
אלקטיב - 5 שבועות
יחויבו בבחינות ארציות:
בשנה הראשונה: גניקולוגיה ופסיכיאטריה
בשנה השנייה: פנימית, ילדים וכירורגיה

שקלול מקצועות הלימודים ייעשה על ידי חישוב ערכם היחסי בסך נקודות הזכות של התלמיד, כפי שקובע התקנון של ביה"ס לרפואה.