פתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי

המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי, עוסקת בהוראה, מחקר ושרות קליני בתחומים של פתולוגיה אורלית, רפואת הפה, דימות מקסילופציאלי ואבחנה אורלית.

המחלקה מפעילה שתי תוכניות התמחות: פתולוגיה אורלית ורפואת הפה, המוכרות על ידי המועצה המדעית ומשרד הבריאות.

פעילות הוראתית

הפעילות ההוראתית של המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי כוללת הוראה של סטודנטים לרפואת שיניים בשנים הפרה-קליניות והקליניות ותוכניות התמחות לרופאי שיניים בתחום רפואת הפה או פתולוגיה אורלית.

שרות קליני לציבור

המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי מפעילה מרפאות לשרות מטופלי בית הספר והציבור הרחב, המציעות מגוון שרותי אבחון וטיפול בתחומי רפואת הפה השונים ומעבדה לפענוח ביופסיות בתחום פתולוגיות באזור ראש-צוואר.

ליצירת קשר עם מרפאות המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי:

ימים א – ה, שעות 8:30 – 13:00

טלפון: 6409857 – 03

דוא"ל ליצירת קשר:  dento1@tauex.tau.ac.il

מנהלת המחלקה - פרופ' אילנה קפלן   dr.ilanakaplan@gmail.com

מרכזת המחלקה - ד"ר שושנה רייטר shosh5@tauex.tau.ac.il

תוכניות ההוראה לסטודנטים

המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי מעבירה קורסים לסטודנטים לרפואת שיניים במהלך השנים ג'-ו' בתחומים הבאים:

1. פתולוגיה אורלית: קורלציה קלינית – פתולוגית

2. מחלות ומצבים פתולוגיים המתבטאים בריריות חלל הפה

3. אבחנה אורלית, עקרונות באבחון כאבי פנים ולסתות ועזרה ראשונה

4. טיפול שיניים במתרפא בסיכון רפואי

5. דימות מקסילופציאלי

6. פרמקולוגיה לרופא השיניים

7. מצבי חרום ברפואת שיניים

8. שליטה בזיהום במרפאת השיניים

9. הפרעות בהפרשת רוק

10. טיפולי שיניים תחת סדציה והרדמה כללית

בנוסף לקורסים, הסטודנטים נוכחים ומשתתפים בעבודת המרפאות, המיועדות למטופלי בית הספר לרפואת שיניים ופתוחות לקהל הרחב, ומציעות מגוון שרותי אבחון וטיפול בתחומי רפואת הפה השונים.

הסילבוס של הקורסים הנ"ל מפורט ב-"ידיעון" בית הספר לרפואת שיניים.

תוכנית התמחות ברפואת הפה לרופאי שיניים

המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי מפעילה תוכנית התמחות ברפואת הפה המיועדת לרופאי שיניים בעלי רישיון עבודה קבוע. התוכנית עומדת בדרישות התקנות של רופאי השיניים (בחינות ואישור תואר מומחה), התשל"ז 1977 ומאושרת מטעם המועצה המדעית של ההסתדרות לרפואת שיניים.

התוכנית אורכת ארבע שנים וכוללת הכשרה בת שנתיים וחצי במחלקה, במסגרתה נחשפים המתמחים למגוון הפעילויות הקליניות בתחומי רפואת הפה ומתנסים בהן, לרבות שימוש בכלים טכנולוגיים חדישים לאבחון ולטיפול במצבים פתולוגיים שונים בחלל הפה וברקמות הסובבות אותו, לקיחת ביופסיות, תכנון וביצוע של טיפולים דנטליים שונים למטופלים בעלי רקע רפואי מורכב, פענוח ואבחון של אמצעי דימות שונים ועוד. במקביל לעבודה הקלינית במרפאות המחלקה השונות, המתמחים משולבים בפעילות אקדמית ענפה הכוללת מחקר, הכנה והצגה של סמינרים והוראה אקדמית וקלינית של סטודנטים. בסיום ההתנסות במחלקת האם, המתמחים עוברים הכשרה משלימה הכוללת ארבע רוטציות בנות 3 חודשים כל אחת: רוטציה בפתולוגיה אורלית המתקיימת במסגרת המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי, בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב, ורוטציות במחלקה פנימית, במחלקת דימות ורוטציית בחירה (במחלקות לכירורגיית פה ולסתות, הרדמה, עור, נוירולוגיה ואונקולוגיה) המתקיימות בבתי חולים.

בתום ההכשרה הקלינית, נדרשים המתמחים לפעילות מחקרית בת 6 חודשים והגשת עבודה במדעי יסוד (אלא אם כן יש בידם תואר אקדמי מתקדם אחר, המקנה להם פטור). בסיום ההתמחות ניגשים המתמחים לבחינה עיונית (שלב א') ולבחינה מעשית (שלב ב') מטעם המועצה המדעית של ההסתדרות לרפואת שיניים לקראת קבלת תואר מומחה ברפואת הפה מטעם משרד הבריאות.

מרפאות המחלקה לפתולוגיה אורלית, רפואת הפה ודימות מקסילופציאלי

מנהלת המחלקה: פרופ' אילנה קפלן

מרפאות המחלקה לרפואת הפה:

מעבדה לפתולוגיה - שרות ביופסיות בתחום פתולוגיה ראש-צוואר