ברכות לפרופ' אלון קלרון, שזכה במענק מחקר מטעם תכנית הורייזן של האיחוד האירופי

ראש החוג לפיזיותרפיה

18 פברואר 2024

פרופ' אלון קלרון, הוא ראש החוג לפיזיותרפיה, בית הספר למקצועות הבריאות, זכה במענק מחקר (1.1 מיליון אירו) במסגרת השותפות האירופית לשינוי מערכות בריאות וטיפול (Transforming Health and Care Systems, THCS), אחת ממסלולי התמיכה של תכנית הורייזן - האיחוד האירופי (2021-2027Horizon Europe ). התוכנית מהווה את הפלטפורמה הגדולה בעולם למימון מחקר ופועלת ליצירת שיתוף פעולה, פיתוח וחדשנות בין גופים ישראלים ואירופים מהתעשייה, מהאקדמיה, ממכוני מחקר, מארגונים ציבוריים ופרטיים. מדובר במענק תחרותי מאוד ויוקרתי (אחוז זכייה חד ספרתי) שמעמיד את המקבל בשורה אחת עם ישויות מצטיינות מכל רחבי אירופה.

שם הפרויקט שזכה למימון:

ImPLementation of an Advanced TelerehabIlitatioN solUtion for people with Multiple Sclerosis (PLATINUMS)”

במסגרת המחקר פרופ' אלון קלרון (PI, מוביל הפרויקט) ושותפיו לפרויקט מאיטליה, דנמרק ואירלנד, יתמקדו בפיתוח והטמעה של מערכת מתקדמת, מבוססת AI, לשיקום והערכה מרחוק אצל אנשים הסובלים מטרשת נפוצה (מחלה נוירולוגית מרכזית הפוגעת בעיקר בנשים). במחקר יעורבו ארגונים אירופאיים מובילים בתחום הטרשת נפוצה. כמו כן, תתבצע הערכה כלכלית תוך התמקדות על מדדי עלות-תועלת. על פי הערכת צוות השיפוט לפרויקט פוטנציאל גבוה לשפר באופן מהותי את התפקוד ואיכות החיים של אנשים הסובלים מטרשת נפוצה.

אתר המעבדה: https://www.alonkalron.sites.tau.ac.il/.