ראשי בתי הספר בפקולטה לרפואה

פרופ׳ רונית שגיא-אייזנברג

מכהנת כראשת המדרשה לתארים מתקדמים של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' שגיא-אייזנברג היא פרופסור מן המניין בחוג לביולוגיה תאית והתפתחותית בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, ומופקדת על קתדרת ארגנטינה לחקר אלרגיה לזכר הרצג. פרופ׳ שגיא-אייזנברג סיימה לימודי כימיה באוניברסיטת תל אביב ודוקטורט במסלול ישיר בביוכימיה באוניברסיטת תל אביב. היא השתלמה במכון ויצמן למדע, באוניברסיטת UCL  בלונדון  ובמכונים הלאומיים לבריאות בבטסדה בארה״ב. תחומי המחקר של פרופ׳ שגיא-אייזנברג הם המנגנונים המולקולאריים של אלרגיה ודלקות עצביות. המחקר משלב אנליזות גנומיות פונקציונליות עם מיקרוסקופיה ברזולוציה גבוהה במטרה לזהות את רשתות החלבונים שמבקרות את תהליכי האלרגיה והדלקת. חלבונים מרכזיים מסומנים כיעדים לפיתוח אמצעים טיפוליים חדשים.
מחקריה של פרופ׳ שגיא-אייזנברג ממומנים ע"י קרנות מחקר תחרותיות שונות, כולל הקרן הלאומית למדע, הקרן הדו לאומית ארה״ב-ישראל, ומשרד המדע והטכנולוגיה ומפורסמים בעיתונות מבוקרת-עמיתים בכתבי עת מובילים.
 

פרופ' עידו וולף  

מכהן כראש בית הספר לרפואה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' וולף הוא פרופסור מן המניין לאונקולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ראש המערך האונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) וראש המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות במשרד הבריאות. פרופ' וולף סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת בן גוריון, בהמשך השתלם  בחקר הסרטן במכון וויצמן ובמסגרת השתלמות בתר-דוקטורית בבית החולים Cedars-Sinai ובמרכז חקר הסרטן ב- UCLA. תחומי המחקר העיקרים שלו הם גילוי tumor suppressors חדשים וכן בדיקת אספקטים אנדוקריניים של מחלת הסרטן. מעבדתו היא זו שגלתה לראשונה את תפקיד ההורמון קלוטו בסרטן וכן גלתה מוטציות משפעלות בקולטן לאסטרוגן המשחקות תפקיד חשוב ביותר בהתפתחות סרטן השד. 
לפרופ' וולף מעל 120 מאמרים מקוריים בעיתונות מבוקרת-עמיתים. מחקריו התפרסמו בכתבי העת המובילים בתחומי חקר הסרטן והאונקולוגיה הקלינית. פרופ' וולף זכה בפרסים רבים ומחקריו ממומנים ע"י קרנות מחקר תחרותיות שונות כולל הקרן הלאומית, האגודה למלחמה בסרטן, משרד הבריאות ועוד.
פרופ' וולף חבר ברשת 8400 וכן משמש כחבר בוועדות רבות, ובהן מועצת המנהלים של האגודה למלחמה בסרטן, וועדת ההתמחות של הר"י ועד לאחרונה שמש כראש הוועדה לבחינות ההתמחות באונקולוגיה. 
 

ד"ר נעה אליקים רז

ראשת המסלול השש שנתי בבית הספר לרפואה.
מרצה-בכירה קלינית בחוג לרפואה פנימית בבית ספר לרפואה. ד"ר אליקים רז מנהלת את מחלקה פנימית ה׳ בבית וחולים בילינסון, מרכז רפואי רבין וכן רופאה בכירה ביחידה למחלות זיהומיות במרכז רפואי רבין. היא סיימה לימודי רפואה באוניברסיטה העברית. ד"ר אליקים רז עוסקת במחקר קליני שעיקרו בשילוב של נושאים אפידמיולוגים וזיהומיים. נושאי המחקר העיקריים הינם זיהומים של חיידקים רב עמידים ואפשרויות הטיפול בחיידקים אלו, זיהומים בחולים מדוכאי חיסון ובחולים מבוגרים, וכן חיידק הקלוסטרידיואידס דיפיצילה ו- COVID-19. 

 

פרופ' מיכל חוברס 

פרופ' חבר קליני בחוג לרפואה פנימית בבית הספר לרפואה וראשת המסלול הארבע שנתי בבית הספר לרפואה. היא מנהלת את היחידה למחלות זיהומיות ומרכז האיידס במרכז הרפואי מאיר. סיימה את לימודי הרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב והתמחות במחלות זיהומיות ב אוניברסיטת UCSD, סן דיאגו קליפורניה, שם ביצעה מחקר בסיסי על וירוס ה HIV. כמו כן בעלת תואר MPH מאוניברסיטת תל אביב. עיקר מחקרה עוסק בהשפעת טיפולים אנטיביוטיים על עמידות חיידקים בחולים ובסביבתם.

 

 

פרופ' רחל שריג

ראשת בית-הספר לרפואת שיניים  פרופ' שריג מבית הספר לרפואת שיניים ע"ש גולדשלגר, הפקולטה לרפואה, מומחית ביישור שיניים ולסתות ומכהנת כראש המעבדה לאנתרופולוגיה דנטלית, ראש מרכז דן דוד לחקר תולדות האדם, וראש המכון לאנתרופולוגיה ע"ש משפחת שמוניס.
המחקר של פרופ' שריג עוסק בחקר השפעות אבולוציוניות וסביבתיות על בריאות הפה והשיניים באוכלוסיות פרהיסטוריות ומודרניות. המחקר מתבצע הן על דגימות פרהיסטוריות והן על דגימות מודרניות באמצעות מודלים מעבדתיים, סריקות מיקרו CT  ומחקרים קליניים.

 

פרופ' נאוה רצון

ראשת בית הספר למקצועות הבריאות וחברת סגל בחוג לריפוי בעיסוק. עיקר תחומי המחקר שלה הם ארגונומיה, שיקום תעסוקתי ושיקום נהיגה. היא בוחנת דרכים להערכת מיומנויות נהיגה והתערבות להפחתת סיכונים בזמן נהיגה בקרב נערים עם ADHD, אנשים המאובחנים עם סכיזופרניה ואנשים לאחר אירוע מוחי. 
בין הישגיה המרכזיים, היא עמדה בראש המועצה לקידום נשים במדע וטכנולוגיה במשרד המדע והטכנולוגיה בין השנים 2016-2020. היא חברה במועצה המייעצת לשר הבריאות בנושא שיקום ובוועדה המייעצת לשר הבריאות, העבודה והרווחה בנושא בריאות העובד. פרופסור רצון היא פעילה חברתית העוסקת בפיתוח תוכניות התערבות קהילתיות ובמחקר בקרב קהילות מוחלשות כמו ילדי עולים מאתיופיה, ילדי עובדים זרים וסטודנטים עם מוגבלויות.

 

 

פרופ' רוני מימון M.D , MA (Curriculum Development)

ראש המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה, דקאן משנה להוראה ומנהל חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי שמיר (אסף הרופא).

יו''ר האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה.
בין תפקידיו, הוא פעיל  במשך שנים רבות בחינוך רפואי לסטודנטים לרפואה הלומדים בפקולטה ואלו המגיעים מחו''ל, וכן הכשרת מתמחים ומומחים. מתוקף תפקידיו הוא משתתף בוועדות מקצועיות רבות הן בפקולטה לרפואה והן במישור  הלאומית.
עבודתו כוללת קשרי עבודה שוטפים עם, ראשי הפקולטה לרפואה, ראשי הר''י ומשרד הבריאות בין היתר בתיאום וקביעת  ההכשרות של סטודנטים, סטאז'רים ומתמחים, תוך התאמתם לאתגרי הרפואה הישראלית בעתיד.
 

 

פרופ' ליאת לרנר גבע

 ראשת בית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' לרנר גבע הינה רופאה מומחית בבריאות הציבור, בעלת תואר דוקטור לרפואה (MD) ותואר שלישי (PhD) באפידמיולוגיה ובריאות הציבור מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. משנת 1997 פרופ' לרנר גבע הינה חברת החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בפקולטה לרפואה ומשנת 2017 הינה פרופסור מין המניין בבית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה. בין השנים 2001 - 2020 הקימה וניהלה פרופ' לרנר-גבע את היחידה לחקר בריאות האישה והילד במכון גרטנר לאפידמיולוגיה וחקר מדיניות בריאות (חל"צ) בתל השומר.

משנת 2020 מכהנת פרופ' לרנר גבע כראש החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בבית הספר לבריאות הציבור. פרופ' לרנר-גבע מרצה בקורסים לאפידמיולוגיה, שיטות מחקר ואפידמיולוגיה של אם וילד לסטודנטים לרפואה, רופאים מומחים וסטודנטים לתואר שני ושלישי באפידמיולוגיה ובריאות הציבור.

מחקריה של פרופ' לרנר גבע מתמקדים בנושאי בריאות האישה והילד תוך דגש על מחקרים רב-מרכזיים ולאומיים בתחום מעקב ארוך טווח אחרי נשים שנחשפו לטיפולי פוריות וילדים שנולדו בעקבות טיפולים אלו. פרופ' לרנר גבע הינה המקימה והמנהלת של מסד הנתונים הלאומי למחזורי טיפול בהפריה חוץ גופית בישראל.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>