ברכות לד"ר נטליה פרוינד

על קבלת מענק קמפבל לחקר מחלת האיידס

30 ינואר 2020
ברכות לד"ר נטליה פרוינד על קבלת מענק קמפבל לחקר מחלת האיידס

כיום חיים ברחבי העולם כ-38 מיליון נשאים של נגיףHIV-1  וכמיליון מתים ממחלת האיידס מתים ממנה מדי שנה. ד"ר נטליה פרוינד מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב מנסה לשנות את המציאות העגומה. לאחרונה קיבלה  ד”ר  פרוינד קיבלה את מענק קמפבל לחקר איידס. בעזרת מענק זה, כך היא מקווה, תוכל להמשיך ולחקור אודות התגובה החיסונית הטבעית לנגיף הכשל החיסוני הנרכש, זאת בניסיון לפתח חיסון מונע למחלה.

"התחלתי לערוך את המחקר שלי באוניברסיטת רוקפלר במהלך הפוסט-דוקטורט שלי בניו יורק. במסגרת המחקר בודדתי חלבונים ייחודיים הנקראים נוגדנים מנטרלים מדגימות שנאספו מאוכלוסייה קטנה של מטופלים שנדבקו באיידס והצליחו להמשיך לחיות עם הנגיף, מבלי לפתח את המחלה, וללא כל טיפול, במשך עשרות שנים", מספרת נטליה. “במהלך המחקר גיליתי כי במקרים נדירים מערכת החיסון מצליחה לפתח את אותם נוגדנים מנטרלים, אשר משתקים את מחזור החיים של הנגיף ומונעים הדבקה של תאים חדשים".

כעת, עם קבלת כספי מענק קמפבל ד"ר פרוינד תוכל להיכנס לשלב הבא של מחקרה, בו תנסה לעורר את אותם נוגדנים גם באנשים בריאים שלא נדבקו בנגיף, על מנת לעודד את יצירתם של הנוגדנים המנטרלים וכך ליצור למעשה חיסון מונע.