מבוא לפרמקולוגיה בכיתה ההפוכה

הקורס, המיועד לתלמידי רפואה, הושק בשנת הלימודים תשע"ח במתכונת חדשנית וייחודית וזכה להצלחה

21 פברואר 2019
ד"ר מאשה גוזמן אלוש וד"ר שרון ויס מציגות את הקורס החדשני בפרמקולוגיה לתלמידי רפואה

אחר עבודה מאומצת של למעלה משנה, בהובלת ד"ר מאשה גוזמן אלוש וד"ר שרון ויס, הושק הקורס "מבוא לפרמקולוגיה", במתכונת חדשנית וייחודית, וזכה לשבחים רבים הן מהסטודנטים והן מהמרצים בקורס. הפרויקט הוצג בכנס הראשון של חדשנות בלמידה של אוניברסיטת תל אביב ובכנס מיט"ל.

הקורס הפרונטלי הקלאסי שודרג לקורס היברידי, כלומר קורס המבוסס בחציו על למידה מקוונת ובחציו על למידה בכיתה. המודל החדש שפותח נשען על גישה פדגוגית המכונה "הכיתה ההפוכה". על פי המודל, הסטודנטים מבצעים למידה מקדימה, פעילה ובקצב אישי בבית, ולאחר מכן מגיעים למפגש בכיתה, שמטרתו דיון מעמיק בנושא הנלמד ויישום פעיל של חומר הלימוד.

ההכנה בבית כוללת קריאה אינטראקטיבית וצפייה בסרטונים. כל מרצי הקורס התגייסו וצילמו את ההרצאות שלהם בסרטונים קצרים, ממוקדים ומותאמים ללימוד בבית. המפגשים המסכמים כללו מגוון רחב של פעילויות מהנות ומעשירות (כגון תחרות לפתרון של חידה מתגלגלת, הכנת תוצרים יצירתיים ועוד). חומרי הקריאה הועלו לאתר הקורס על גבי פלטפורמה אינטראקטיבית המעשירה את חוויית הקריאה באנימציות, סימולציות ושאלות עם משוב מיידי.