אודות המדרשה לתארים מתקדמים

המדרשה לתארים מתקדמים - תואר שני ותואר שלישי בפקולטה לרפואה
תואר שני ותואר שלישי בפקולטה לרפואה

המדרשה לתארים מתקדמים ע"ש ד"ר מרים ושלדון ג' אדלסון, פועלת כמסגרת האקדמית ללימודים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.

המדרשה נוסדה בשנת 1997 כשמטרתה להכשיר אנשי מדע בכל תחומי המחקר הביו-רפואיים.

המדרשה לתארים מתקדמים ע"ש ד"ר מרים ושלדון ג' אדלסון מעניקה תארי מוסמך ודוקטור לפילוסופיה (Ph.D) במדעי הרפואה, הבריאות ובבריאות הציבור.

תלמידים מתקבלים למדרשה על סמך עברם האקדמי  הקודם וראיון אישי. במסגרת לימודיהם במדרשה, עוסקים התלמידים באופן פעיל במחקר רב גוני ורב תחומי בסביבה תומכת ומעוררת.
במהלך לימודיהם, נחשפים התלמידים למגוון פעילויות אקדמיות הכוללות לימודים בקורסים מתקדמים המוצעים לתלמידי המדרשה, השתתפות במעבדות הדרכה והשתתפות בסמינרים, וזאת לצד ביצוע עבודת מחקר מקורית.

המדרשה מציעה תחומים מגוונים, בהם ניתן לבצע את פרויקט המחקר המדעי. במסגרת הלימודים במדעי הרפואה ניתן להתמחות באחד מן התחומים הבאים: אימונולוגיה, אנתרופולוגיה פיזית, אפידמיולוגיה ורפואה מונעת, ביואינפורמטיקה, ביוכימיה קלינית, ביולוגיה תאית והתפתחותית, גנטיקה, יישום ופיתוח תרופתי, מיקרוביולוגיה, מסלול ישיר לדוקטורט במדעי המח, מדעי העצב, מסלול ישיר לדוקטורט ביישום ופיתוח תרופתי, פיזיולוגיה, פרמקולוגיה ופתולוגיה ניסויית.

במסגרת הלימודים במקצועות הבריאות ניתן להתמחות בהפרעות בתקשורת, סיעוד, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק (לבית הספר למקצועת הבריאות ידיעון נפרד).

במסגרת הלימודים בבית הספר לבריאות הציבור ניתן להתמחות במינהל מערכות בריאות, קידום הבריאות, להתמחות באפידמיולוגיה ורפואה מונעת, בריאות סביבתית תעסוקתית ורפואת אסון. לסטודנטים מצטיינים מוצעות מלגות קיום.

דבר ראש המדרשה >

ועדות המדרשה >