דבר ראש המדרשה

פרופ' דרורית נוימן

המדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א חרטה על דיגלה את השאיפה למצוינות מחקרית, והיא משמשת מנוף ליצירת מנהיגות העתיד בתחום הביו-רפואי במדינת ישראל, כפי שמשתקף מעצם העובדה שרבים מבין הבוגרים ממלאים כיום תפקידי מפתח באקדמיה, בתעשיית הביו-פרמה, ובהוראה.

המדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב הוקמה במטרה להעניק את התארים "מוסמך למדעים" (.M.Sc) ו"דוקטור לפילוסופיה" (.Ph.D), ולהכשיר את דור העתיד של מדענים ומנהיגות בתחום המחקר הביו-רפואי במדינת ישראל.

המדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה הינה הגדולה ביותר מבין בתי הספר ללימודים מתקדמים באוניברסיטת ת"א. כיום לומדים במדרשה מעל 1,500 סטודנטים, מהם כ-300 סטודנטים לתואר שני במדעי הרפואה, כ-700 סטודנטים לתואר שני בתחומי הבריאות וכ-500 סטודנטים לתואר שלישי.

המדרשה מספקת מגוון רחב ואיכותי של קורסים המקנים לסטודנט את הידע שבחזית המדע. המרצים הינם מהמובילים במחקר - כל אחד בתחומו הספציפי. לצד הקורסים השונים, מתנהלת תכנית הכשרה המבוססת על הדרכה אישית ושילוב הסטודנטים במחקר חדשני ופורץ דרך במעבדות המחקר אשר ממוקמות בקמפוס האוניברסיטה ובמכוני המחקר בבתי - החולים המסונפים לפקולטה לרפואה.

התכנית מונחית עלי ידי מדענים מהטובים בארץ ובעולם בתחומי המחקר שלהם. רבים מהם זכו להכרה במדינת ישראל ובעולם, ובפרסים היוקרתיים.

המדרשה שוקדת על הענקת ליווי אקדמי ויחס אישי לכל תלמיד.

בנוסף, סטודנטים מצטיינים נהנים ממלגות מוגדלות.

שלכם,

פרופ' דרורית נוימן