מחקר - המחלקה לפתולוגיה

מטרת המחקר הפתולוגי היא להבין את המנגנונים המביאים להתפתחות מחלה ברמה המולקולרית והתאית, כמו גם ברמת הרקמה השלמה. המחקר הפתולוגי מהווה את החוליה המקשרת בין המחקר הבסיסי והמחקר הקליני.


נושאי המחקר של החוקרים במחלקה כוללים הבנה של תהליכים נורמליים ופתולוגיים המעורבים בתהליכי צמיחה והתפתחות, זיהוי מנגנוני בקרה של תהליכי חלוקה והתמיינות, חקר התהליך הסרטני, הדמיה של תנועת חלבונים תוך תאית, הבנת תהליכים אימונולוגיים וזיהוי סמנים לתהליכים פתולוגיים שונים על מנת להקל על זיהוי הרקמות הפגועות ומעקב אחר התפתחות מחלות ברקמות האדם.


שיטות המחקר שבהן משתמשים החוקרים במחלקה הינן רבות ומגוונות וכוללות שיטות מחקר של ביולוגיה תאית, תרביות תאים, הדמיה תאית בזמן אמת, שיטות של ביולוגיה מולקולרית, מיקרוסקופיה אלקטרונית, עיבוד חתכי רקמה, אימונוהיסטוכימיה, חקר תהליכי העברת סיגנלים תוך תאיים, ומודלים של חיות מעבדה כולל חקר עכברים טרנסגניים.


המחלקה לפתולוגיה כוללת חמש קבוצות מחקר הממוקמות בבניין הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, כמו גם מספר רב של מעבדות בבתי החולים המסונפים לפקולטה.

 


ד"ר נטע ארז
1. הקשר בין דלקת לסרטן
2. תפקידם של תאים במיקרו-סביבה של הגידול בתיווך דלקת בהתפתחות סרטן שד
3. שימוש במודלים יחודיים של עכברים טרנסגניים לחקר תפקידה של המיקרו-סביבה בהתפתחות גרורות של סרטן שד.
4. תפקידה של דלקת בהתפחות סרטן שחלות.

 

 

ד"ר כורת הירשברג 
במעבדה מתבצעים מחקרים על אספקטים שונים של תנועה תוך תאית ודינמיקה של אברונים בשיטות המבוססות על הדמיה מיקרוסקופית של תאים חיים ואנליזות  (kinetic modeling) כמותית.
1. תפקידם של LIPID RAFTS בהכוונה תאית של חלבונים.
2 קשר בין מבנה ותפקוד קומפלקס הגולג'י.
3 גיוס מנגנון ההפרשה הקונסטיטוטיבי על ידי חלבוני מטען מסומנים עם GFP.
4. איפיון מנגנוני דגרדציה, קיפול ובקרת איכות של תעלות יוניות ברטיקולום האנדופלסמטי  בשיטות של הדדמיה מיקרוסקופית בתאים חיים.

 

 

פרופ' אילן המל

1. מיקרוסקופיה כמותית של תהליכי הפרשה.
2. חקירת תהליכים של ייצור שלפוחיות הפרשה.

 

 

ד"ר אפרת ורטהיימר-הילמן 
המחקר במעבדה מתמקד על חשיבות הורמון האינסולין בבקרה על תהליכי חלוקה והתמיינות תאים, תנועתיות תאים, תהליכי ריפוי פצע, התמרה תאית ומוות תאים, ובבקרה על בנית שלד התא. המחקר מבוצע בשיטות רבות ומגוונות הכוללות שימוש בתרביות תאים ממקור הומני וממקור עכבר, מודלים יחודיים של עכברים טרנסגנים, יצירת רקמת עור בתרבית, השראת מניפולציות גניות באמצעות טרנספקציות, אדנווירוסים וביטוי shRNA, שיטות שונות של ביולוגיה תאית, שיטות של עיבוד רקמה, אימונוהיסטוכימיה, מיקרוסקופיה קונפוקלית, מעקב אחר ביטוי וזרחון חלבונים ועוד.
1. משפחת הקולטנים לאינסולין - מעורבותם בתהליכי חלוקה והתמיינות תאים.
2. מעורבות אינסולין בבקרה על בנית שלד התא.

 

 

ד"ר מיכאל מיליאבסקי 

חקר התגובה לנזקים ב - DNA של תאי גזע המטופאטים אנושיים תקינים וממאירים.

אנו מעוניינים לזהות רגולטורים חשובים הקשורים בתהליך זה ואת המנגנונים השולטים ביציבות הגנומית של תאי גזע המטופאטים. בנוסף, אנו חוקרים כיצד אותם מנגנונים נפגעים במצבי ממאירות המטולוגית (לוקמיה). כמו כן, אנו מנסים להבין מנגנונים הקשורים בהזדקנות תאי גזע של דם. אנו משלבים שיטות מולקולריות, גנומיות ותאיות ביחד עם מודלים בעכברים בכדי לענות על שאלות אלה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>