תקנון עבודות גמר לקראת התואר דוקטור לרפואת שיניים (D.M.D)

dental research

 

  1. הצעה לעבודת גמר 
  • על הסטודנט להתקשר מיוזמתו עם מדריך/ים, לחבר הצעה לעבודת הגמר ולהגישה לאישור הוועדה לעבודות גמר. את ההצעה ניתן להגיש בעברית או באנגלית ובלבד שתכתב בשפה ברורה ונכונה דקדוקית. ללא תלות בשפת הכתיבה של ההצעה, יש לשמור על כתיבת עמוד השער לפי הדוגמא המובאת בהמשך. בכותרת העבודה בדף השער יש לציין את סוג עבודת המחקר (לדוג' סקירת ספרות / מחקר עוקבה פרוספקטיבי / מחקר מקרה ביקורת רטרוספקטיבי וכד')

בהצעה יכללו כל ראשי הפרקים הבאים: 
1)    מבוא: הנושא וסקירת הספרות העיונית כולל הסיבות העיקריות לביצוע העבודה וייחודיותה (עד 4 עמודים)
2)    מטרת העבודה והשערת המחקר
3)    שיטות וחומרים (כולל דרכי ביצוע העבודה)
4)    עיבוד סטטיסטי של התוצאות (פירוט המבחנים הסטטיסטים שיבוצעו)
5)    חלקו המעשי של הסטודנט בביצוע העבודה
6)    רשימת ספרות בנושא, כשהיא מנוסחת לפי הדוגמא וההנחיות בפרק ד' (מבנה עבודת הגמר, סעיף 7). בהצעה יכללו לכל היותר 25 רשומות
7)    לפי הצורך - נספחים לעבודה ואישור ועדת אתיקה/הלסינקי/הוועדה  לניסויים בחיות מעבדה בתוקף (במידה ונדרש, חייב להיכלל בהצעה). 
    

  • ההצעה תוגש במדיה דיגיטלית בקובץ Word + PDF. הדף הראשון של ההצעה יהיה במתכונת המוצגת בסוף הפרק ויהיה חתום ע"י הסטודנט והמדריכים ויישא תאריך עדכני וכל הפרטים (נספח שער הצעה לעבודת גמר). את הדף הראשון, החתום, וכל מסמך נוסף שאיננו קובץ מחשב יש לסרוק ולשמור כקבצים. שם כל אחד מהקבצים יתחיל בשם המגיש/ה ולאחריו שם המסמך. (דוגמא: ישראל ישראלי – הצעה לעבודת גמר). את הקבצים יש לשלוח בדואר אלקטרוני אל מזכירות הסטודנטים עם העתק ליו"ר הועדה לעבודות גמר ולמנחי העבודה. ההצעה תיכתב בפורמט דפים בגודל A4, עם שוליים של 2.5 ס"מ, גופן בעברית David, ובאנגלית Times New Roman, בגודל 12, ברווח כפול וכל העמודים חוץ מעמוד השער יהיו ממוספרים. יש לצרף להצעה המוגשת את פרטי  הקשר עם הסטודנט כולל שם, ת.ז. כתובת דוא"ל וטלפון, וכן דוא"ל של המנחים. בנוסף לשליחת הקבצים במייל, יש למלא את כל הפרטים בטופס בלינק: https://forms.gle/sUH7oQdsyindkKw99

    

  • ההצעה תוגש לסקירה ולהערכה של חברי הוועדה לעבודות גמר. חברי הוועדה יעירו הערותיהם להצעה ויחליטו אם לקבלה כלשונה, לדחותה, לבקש הבהרות ו/או תיקונים, או להעבירה לחוות דעת של מומחה בנושא. מכתב הוועדה ישלח במדיה דיגיטלית. כל ההבהרות והתיקונים ישלחו  ישירות ליו"ר הועדה. ניהול מעקב התיקונים של ההצעה עד אישורה יהיה ישירות מול יו"ר הועדה.  את ההצעה המתוקנת יש לשלוח למזכירות הסטודנטים עם העתק ליו"ר הוועדה ולמנחי העבודה. יש צורך לשלוח את הקבצים הבאים: קובץ ובו כל הערות הוועדה עם תשובות פרטניות לכל סעיף המבהיר את התיקונים אשר בוצעו בהצעה חתום ע"י המנחים ; קובץ word של ההצעה לעבודת הגמר עם השינויים/תיקונים שבוצעו המסומנים באמצעות "עקוב אחרי שינויים" על מסמך ההצעה ; קובץ "נקי" של ההצעה לעבודת הגמר לאחר השינויים בפורמט word + PDF ; מסמכים נוספים אם נדרשים. יש לענות למכתב הועדה תוך 3 שבועות מתאריך המכתב. הועדה תדון בשינויים/תיקונים שבוצעו בהצעה ואם החליטה לאשר את ההצעה, תעביר למזכירות הסטודנטים את האישור הסופי להצעה לצורך הפצה לסטודנט. לאחר אישור ההצעה, יש להעביר עותק סופי  חתום ע"י הסטודנט/ית והמנחים אל מזכירות  הסטודנטים. 
  • סטודנט שנה שישית אשר לא קיבל אישור להצעה על עבודת גמר, לא יוכל לגשת למבחני רישוי. 
  • ללא סיום עבודת הגמר וקבלת ציון סופי, לא יינתן אישור זכאות לתואר שהוא תנאי לקבלת רישיון קבוע על ידי משרד הבריאות 
  •  סטודנטים המתחילים שנה א בתשפ"ב, יוגשו לבחינות רישוי רק לאחר קבלת ציון לעבודת הגמר (יש לקחת בחשבון כי מסגרת הזמן הניתנת למנחים למסירת הציון היא חודש ימים ולאחר מכן גם לסוקרים ניתנת מסגרת זמן למסירת הציון של חודש ימים, סך כל התהליך הינו כחודשיים מרגע מסירת העבודה הסופית). סעיף זה מתייחס למתחילים שנה א' בתשפ"ב

 

  1.  עבודת הגמר 
  • היקף העבודה הסופית לא יעלה על 40 עמודים מודפסים לא כולל עמודי שער (קדמי בעברית ואחורי באנגלית), תקצירים, רשימת מקורות ונספחים. העבודה תיכתב בפורמט דפים בגודל A4, עם שוליים של 2.5 ס"מ, גופן בעברית David, ובאנגלית Times New Roman, בגודל 12, ברווח כפול וכל העמודים חוץ מעמודי השער יהיו ממוספרים. 
  • הטיוטה האחרונה של עבודת הגמר והפוסטר יבדקו ע"י המנחה/ים תוך פרק זמן שלא יעלה על חודש ימים, מיום שהועברו אליהם ע"י הסטודנט. לאחר עיון וחתימת המנחה/ים על-גבי העמוד הראשון של העבודה, תועבר במייל הטיוטה הסופית והפוסטר (בפורמט קטן) למזכירות הסטודנטים לצורך רישום ומעקב. 

עם הגשת הטיוטה הסופית למזכירות הסטודנטים, תמנה הוועדה לעבודות גמר ועדת הערכה. ועדת ההערכה תמונה רק לאחר קבלת ציון על העבודה מהמנחה/ים.

  • ועדת ההערכה תורכב מיו"ר וחבר נוסף. יו"ר הוועדה חייב להיות חבר הסגל האקדמי של אוניברסיטת ת"א והחבר הנוסף יכול להיות בעל מינוי אקדמי במוסד אחר להשכלה גבוהה בארץ. 
  • חברי ועדת ההערכה יעירו את הערותיהם תוך חודש ימים ממועד קבלתה. הסטודנט יתקן את הדרוש תיקון בהתאם להערות ולאחר אישור התיקונים על ידי ועדת ההערכה, יכין הסטודנט עותק סופי בפורמט PDF חתום על ידי המנחים, שיכלול גם את הפוסטר. הציון על עבודת הגמר והפוסטר יהיה על ההגשה הראשונה לסוקרים, אך הסוקרים יכולים לבקש תיקונים לפני האישור הסופי של העבודה.

 

  • תלונות לגבי ההתקשרות בין הסטודנט למדריכיו, או לוועדת הערכה, במידה ותהיינה, תופנינה ע"י אחד הצדדים לוועדה לעבודות גמר ושם הן תובאנה לדיון.
  •  הציון הסופי של העבודה יקבע ע"י ועדת הקולוקוויום הכוללת את המנחים והסוקרים. הציונים יועברו ע"י כל אחד מחברי ועדת הקולוקוויום למזכירות הסטודנטים לשקלול ורק אז יימסר הציון הסופי המדויק לסטודנט. משקל ציון ועדת ההערכה יהווה 70% מהציון הסופי כאשר 60% יהווה הציון על העבודה הכתובה ו-10% ציון על הפוסטר ומשקל ציון המנחה/ים 30% מהציון הסופי. אם ייווצר פער של למעלה מ-20% בין ציון ועדת ההערכה לבין ציון המנחה/ים (דבר שייבדק במזכירות הסטודנטים), תינתן לסטודנט האפשרות לערעור בפני הוועדה לעבודות גמר. הוועדה תדון בבקשת הערעור ובמידת הצורך תמנה צוות של שלושה סוקרים אנונימיים אשר יתבקשו להעריך את העבודה מחדש. הציון של ועדת הערר, יהווה את הציון הסופי. אם קיבל הסטודנט ציון "עובר" (60) ומעלה על העבודה, יחתמו המנחה/ים על 1 עותק של העבודה.  
  • לאחר קבלת הציון הסופי וסגירת העבודה החתומה, הסטודנט ישלח למזכירות בית הספר בפורמט PDF יחד עם טופס הפקדת העבודה בספריה לפרסום העבודה במאגרים אלקטרוניים פנימיים/חיצוניים, כשפעולה זאת תעיד על גמר ביצוע עבודת הגמר. טופסי הערכה לציונים ניתן למצוא בהמשך.


    לאחר אישור העבודה, יוכן פוסטר (הנחיות מפורטות מטה).
     
 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>