מדוע כדאי ללמוד אצלנו לתואר אקדמי שני ושלישי?

הצצה למדרשה
פרופ' דרורית נוימן

  

 

המדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א חרטה על דיגלה את השאיפה למצוינות מחקרית, והיא משמשת מנוף ליצירת מנהיגות העתיד בתחום הביו-רפואי במדינת ישראל, כפי שמשתקף מעצם העובדה שרבים מבין הבוגרים ממלאים כיום  תפקידי מפתח באקדמיה, בתעשיית הביו-פרמה, ובהוראה.

 

מטרות

המדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב הוקמה במטרה להעניק את התארים "מוסמך למדעים" (.M.Sc) ו"דוקטור לפילוסופיה" (.Ph.D), ולהכשיר את דור העתיד של מדענים ומנהיגות בתחום המחקר הביו-רפואי במדינת ישראל.

 

תכנית

המדרשה מספקת מגוון רחב ואיכותי של קורסים המקנים לסטודנט את הידע שבחזית המדע. המרצים הינם מהמובילים במחקר - כל אחד בתחומו הספציפי. לצד הקורסים השונים, מתנהלת תכנית הכשרה המבוססת על הדרכה אישית ושילוב הסטודנטים במחקר חדשני ופורץ דרך במעבדות המחקר אשר ממוקמות בקמפוס האוניברסיטה ובמכוני המחקר בבתי - החולים המסונפים לפקולטה לרפואה.

 

מנחים

התכנית מונחית עלי ידי מדענים מהטובים בארץ ובעולם בתחומי המחקר שלהם. רבים מהם זכו להכרה במדינת ישראל ובעולם, ובפרסים היוקרתיים "פרס ישראל" ו"פרס טבע". 

 

מינהל

לצד ראש המדרשה פועלות וועדות אשר אמונות על הפעילויות השונות - כל אחת בתחומה: ועדת התלמידים לתואר שני, ועדת התלמידים לתואר שלישי, ועדת הוראה, ועדת מלגות, ועדת תלמידים במסלול המשולב M.D./Ph. D, וכן גם ועדה לפניות תלמידים. בכל אחת מהועדות מכהן ראש ועדה ולצידו פועלת מזכירה אשר מפעילה את השירות בתחום אחריותה.

 

מלגות

ועדת מלגות ממונה על מערכת הענקת מלגות לסטודנטים. סטודנטים מצטיינים נהנים ממלגות מוגדלות.

 

היקף

המדרשה הינה הגדולה ביותר מבין בתי הספר ללימודים מתקדמים באוניברסיטת ת"א. היא מונה כיום כ- 1,050 סטודנטים, מתוכם כ-700 במדעי הביו-רפואה, ומהם כ-270 סטודנטים לתואר שני וכ-430 לתואר שלישי.

 

גישה לסטודנטים

המדרשה שוקדת על הענקת ליווי אקדמי ויחס אישי לכל אחד, וכן אוזן קשבת -  כדי להבטיח את שביעות רצונם והשגיהם.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>