תקנון

  • תקנון לימודים
  • נוהל הסתייגות-ערעור על בחינה
  • תנאי מעבר בשנים הקליניות
  • הפסקת/חידוש לימודים
  • עבודת גמר
תקנון לימודים

מבנה תכנית הלימודים

לימודים לקראת התואר "דוקטור לרפואת שיניים" (D.M.D)

משך הלימודים הוא 6 שנים.

תכנית הלימודים נחלקת לפי הפירוט הבא:

תכנית לימודים קדם קליניים (3 שנים), לאחר סיום הלימודים הקדם קליניים כנדרש (בציון משוקלל של 60 לפחות), יהיה הסטודנט זכאי לתואר "בוגר במדעי הרפואה" (B.Med.Sc.).

תנאי מעבר ללימודים הקליניים

כדי להמשיך בלימודים הקליניים חייב הסטודנט לסיים את לימודיו הקדם קליניים בציון משוקלל 75 לפחות. לא ניתן לגרור חובות מהשנים הקדם-קליניות  לשנה הרביעית

 

תכנית לימודים קליניים (3 שנים)

 

 

לאחר סיום כל החובות כנדרש (כולל עבודת גמר), יהיה הסטודנט זכאי לתואר "דוקטור לרפואת שיניים" (D.M.D).

 

 

א. תכנית הלימודים הקדם קליניים:

 

בשנה א':  משאבי הספרייה למדעי החיים והרפואה, חינוך רפואי ותקשורת א', פסיכולוגיה ברפואה, תרבות הרפואה, עזרה ראשונה, מבוא למחשבים, אנטומיה לרפו"ש, כימיה כללית ופיסיקלית, כימיה אורגנית, מבוא לסטטיסטיקה, מעגל החיים, סוציולוגיה של הרפואה, יסודות ביוכימיים, מולקולאריים וגנטיים של הרפואה (כולל: מבוא לגנטיקה, ביולוגיה מולקולארית, ביולוגיה של התא, ביוכימיה), מבוא לביופיזיקה (כולל: פיזיולוגיה כללית ואקסיטביליות), מבוא לרפואת הפה והשיניים-א', מבוא למיומנויות מנואליות, לימודי בחירה.

בשנה ב': חינוך רפואי ותקשורת ב', משפחה בבריאות ובחולי, פרקי יסוד בתולדות הרפואה, רפואה שואה ותקומה, ביולוגיה של ההתפתחות ואמבריולוגיה הומאנית, חשיבה כמותית ברפואה, מבנה ותפקוד של תאים ורקמות, אימונולוגיה בסיסית וקלינית, פיזיולוגיה של המערכות, אתיקה רפואית, רפואה ומשפט, הבסיס הגנטי והמולקולארי של המחלות, מבוא למיקרוביולוגיה, מבוא לפרמקולוגיה, מבוא לפתולוגיה, היסטולוגיה אורלית, מיקרוביולוגיה אורלית, מבוא לרפואת הפה והשיניים-ב', ביומכניקה דנטלית.

בשנה ג': לימודי מערכות: עצבים, נשימה, לב וכלי דם, מבוא לרפואה קלינית ומערכות, קלרקשיפ ברפואה פנימית (במסגרתו יופנה הסטודנט לבתי חולים לעבודה מודרכת ולצפייה, במטרה להכיר את נושא האשפוז של החולה ואת הקשר בין רפואה כללית לרפואת שיניים ) ,רדיולוגיה אורלית, מורפולוגיה ואנתרופולוגיה דנטאלית, ביולוגיה אורלית, חומרים וטכנולוגיות דנטאליות-א', קריולוגיה, אימונולוגיה אוראלית, מבוא למחקר דנטאלי, מדעי ההתנהגות.

 

 

ב. תכנית הלימודים הקליניים

 

כתנאי לכניסתו ללימודים קליניים, יידרש הסטודנט להציג אישור על חיסונים. ראה "חוברת מידע למועמדים לקראת שנת הלימודים תשע"א", בפרק: "המלצות לחיסונים", עמ'.

 

שנה ד': בשנה זו נכנס הסטודנט למעבדת דמי (פנטום) לרכישת המיומנויות הבסיסיות במקצועות הקליניים ברפואת שיניים. במהלך השנה יקבלו הסטודנטים מתרפאים לבדיקה וטיפול  ראשוני.

 

שנה חמישית-החטיבה הצעירה: מוקדשת בעיקר לרכישת ידע ומיומנות בקורסים הדנטאליים הקליניים השונים. בנוסף לכך, יעבדו הסטודנטים בתורנות כירורגית במחלקה לכירורגיה של הפה והלסתות בביה"ס ובבתי-חולים, ובתורנויות במרפאות הוראה ספציפיות בשטחי העזרה הראשונה, רפואת הפה, מדעי ההתנהגות ברפואת שיניים ורפואת שיניים לילדים.

 

שנה שישית-החטיבה הוותיקה: ימשיכו הסטודנטים בעבודה במרפאות בית הספר ויושם דגש על טיפול דנטאלי כולל ועל רכישת ניסיון מגוון בכל שטחי רפואת השיניים הקלינית.

התורנויות בכירורגיה, בעזרה ראשונה, ברפואת הפה ובמרפאת ילדים נמשכות גם בשנה זו, וזאת בכדי להגדיל ולהעשיר את מגוון המקרים והטיפולים בהם מתנסה הסטודנט. בנוסף ישתתפו הסטודנטים בשנה השישית בתורנות המרפאה להפרעות במפרקי הלסת ובפורום תכניות טיפול.

 

עם סיום לימודיו בכל אחד מהקורסים הקליניים יבחן הסטודנט בבחינת גמר באותו קורס. במהלך לימודיו יבצע הסטודנט עבודת גמר עפ"י הנחיות בהמשך. הגשת עבודת הגמר היא תנאי הכרחי לקבלת התואר "דוקטור לרפואת שיניים".

 

 

פטור מקורסי רפואת שיניים במסגרת הלימודים הפרה קליניים:

סטודנטים המבקשים לקבל פטור מקורס, מכיוון שלמדו אותו ונבחנו עליו במוסד אקדמי אחר, יגישו את הבקשה ליו"ר וועדת ההוראה בצירוף הסילבוס של הקורס שעברו ואישור על הציון שקבלו. בהנתן פטור, יומצא לסטודנט אישור כתוב, אותו עליו להציג למרכז הקורס. ציוני קורס זה לא יכנסו לשכלול הציון לתואר.

 

תקנון הבחינות והערכת הישגים

 

1.  הבחינות תכלולנה את כל החומר המפורט בתכנית הלימודים, לרבות חומר שהועבר בשיעורים, בתרגילים, במעבדות ובקריאת חובה. הבחינה תהיה בכתב, בע"פ, מעשית, או שילובם.

2.  במידה והבחינה מורכבת משילוב מספר חלקים (מעשית, בע"פ או בכתב), על הסטודנט לקבל ציון עובר בכל אחד מחלקי הבחינה. כישלון באחד מחלקי הבחינה פירושו כשלון בקורס.

3.  בכל קורס קליני יורכב הציון הסופי מציון של מבחן עיוני ומציון על מבחן מעשי ו/או על העבודה המעשית במשך השנה. כישלון באחד משני החלקים פירושו כישלון בקורס.

4.  חובה על כל סטודנט להשתתף בכל הבחינות ולסיים את העבודות שהוטלו עליו, בהתאם למועדים שנקבעו. חובה על כל הסטודנטים לגשת לבחינה במועד א'. סטודנט שנכשל במועד א', או שנעדר מסיבה מוצדקת, תינתן לו אפשרות לגשת למועד ב'. מתכונת הבחינה במועד ב' אינה חייבת להיות זהה לזו של מועד א', אך על אחראי הבחינה להודיע מראש מה תהיה המתכונת.

5.  סטודנט שנבחן בבחינה המורכבת מחלקים, ונכשל באחד או יותר מחלקי הבחינה, לא יהיה חייב להבחן במועד ב' על כל חלקי הבחינה, אלא רק על החלקים בהם נכשל. חריג לכך הם הקורסים הקליניים. סטודנט שנכשל בקורס קליני בחלק המעשי חייב להבחן גם בחלק העיוני במקצוע בו נכשל.

היה והסטודנט לא עמד בכל המטלות הנדרשות מבחינה מספרית אך לפי דעת מדריכיו

הקליניים ואחראי הקורס איכות עבודתו עונה על הנדרש, רשאי ראש המחלקה לאשר לתת

ציון "עובר" בחלק הקליני של הקורס.

 6. היעדרות מבחינה ללא סיבה מוצדקת כמוה ככישלון בבחינה. אישור על סיבת ההיעדרות (מילואים או מחלה) יוגש למזכירות הסטודנטים.

7.  אם ניתן אישור להיעדרות מבחינה (למשל בגין שירות מילואים או מחלה) ייגש הסטודנט לבחינה במועד ב'. אם ייכשל במועד ב' ייקבע לו מועד נוסף.

8.  בחינות מועד א' תתקיימנה אך ורק בעת החופשות ובסוף שנת הלימודים, או לפי אישור חריג של ועדת הוראה.

בחינות מועד ב' תערכנה עם סיום שנת הלימודים או לפני תחילת שנת הלימודים הבאה.

9.  בשנים הקליניות (ד-ו ) לא יקבע מועד מיוחד לשיפור ציון חיובי.

 

סדרי בחינות מיוחדים

סטודנטים בעלי לקויות למידה המבקשים התאמות בבחינות חייבים לעבור אבחון בשירות הפסיכולוגי של דקאנט הסטודנטים (בניין מיטשל, חדר 222, טלפון 6408555). זאת גם אם בידם אבחונים קודמים.

בחינה בע"פ:

1.                   בעת הבחינה יהיו נוכחים לפחות שני בוחנים, במקרים מיוחדים בבחינה מעבדה ובמיקרוסקופיה ועל סמך אישור מראש ביה"ס ניתן יהיה לקיים בחינה בה יהיה נוכח בוחן אחד.

2.                   אין לערער על בחינה בע"פ שנכחו בה יותר מבוחן אחד.

הבהרות בנוגע למועדים מיוחדים לבחינות בנספח מס. 5

 

בחנים

המורים רשאים לקיים בחנים בכל המקצועות הנלמדים ולא יותר משני בחנים בשבוע. הבחנים מקיפים את החומר הנלמד באותו פרק זמן, בהתאם לקביעת המורים.

המורים רשאים להביא בחשבון תוצאות בחנים אלה בעת קביעת הציון הסופי בקורס.

הבחנים יתואמו עם מזכירת סטודנטים.


אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>