המלצות לחיסונים - ביה"ס לרפואת שיניים

11.2016

חיסונים שנדרשים לקבל סטודנטים לרפואת שיניים

בגלל הסיכון להידבק ולחלות במחלות זיהומיות שכיחות במשך שנות הלימודים  ו/או במחלקות הקליניות בבתי החולים, חשוב שתלמידי רפואה יהיו מוגנים מפני מחלות אשר ניתן למנוע ע"י חיסונים ספציפיים.

כלל בתי חולים מאד מקפידים על הגעתכם עם כרטיס חיסונים מעודכן הכולל  את כל החיסונים הנדרשים ע"י משרד הבריאות. סטודנט שיגיע ללא כרטיס תקין  לא יורשה להיכנס למחלקות.

על כל תלמיד לבדוק בפנקס החיסונים האישי את החיסונים שקיבל עד לרגע הכניסה לפקולטה.

יש להשלים באופן עצמאי את החיסונים החסרים והנדרשים בהתאם להמלצות של משרד הבריאות לתשע"ז:

1.  2 מנות MMR או נוגדנים חיוביים לשלוש המחלות

2.  3 מנות HEPATITIS B   ו נוגדנים  anti-HBS  חיוביים

3.  בדיקת נשאות  להפטיטיס בי : anti-HBc  ו-  HBsAg

4.  מנה אחת של POLIO  שהתקבלה לאחר גיל 18

5.  מנה אחת שלDTAP    שהתקבלה לאחר גיל 18 ( בכל מקרה tetanus  מלפני 10 שנים)

6.  2 מנות varicella  או נוגדנים חיוביים

7.  בדיקת מנטו דו שלבי

הסבר על החיסונים הנדרשים:

1. חיסון נגד חצבת -אדמת – חזרת- MMR, יתחסן רק מי  שלא קיבל  שני חיסונים מלאים עד כה, קרי, - X2חצבת, X2אדמת, X2חזרת.

במידה ואין פנקס חיסונים, יש להשלים את החיסון פעמיים בהפרש של חודש.

2. חיסון נגד דלקת כבד Hepatitis -B-  3 זריקות- זמן 0, אחרי חודש, אחרי חצי שנה מהראשונה.

כל סטודנט  שהתחסן בעבר בסדרה מלאה, מתבקש להציג תיעוד ותוצאות  בדיקת נוגדנים - anti-HBs.

כל סטודנט   שיתחסן בהווה  בחיסון  מלא/ בוסטר , חובה עליו לבצע בדיקת נוגדנים,anti-HBs- , חודש  לאחר קבלת המנה האחרונה.

בדיקת הנוגדנים תתבצע  באופן  עצמאי באמצעות הפנייה למעבדה דרך רופא המשפחה.

סטודנט שיימצא שלילי/ חיובי נמוך, יקבל עוד חיסון בוסטר, חודש לאחר מכן, יבדוק שוב נוגדנים.

3.  בדיקת נשאות להפטיטיס בי:

סטודנטים לרפואת שיניים נחשבים, החל מינואר 2016, למבצעי פפמ"ח (פעולות פולשניות המועדות לחשיפה) ולכן מתבקשים להיבדק לנשאות ל- HBV

בדיקת סמני הנשאות תעשה יחד עם בדיקת נוגדנים anti-HBs . אם כבר קיימת בדיקת נוגדנים anti-HBs חיובית, אין צורך בביצוע בדיקת סמני הנשאות.

הבדיקה תתבצע  באופן  עצמאי באמצעות הפנייה למעבדה דרך רופא המשפחה.

4. פוליו  :חיסון נגד שיתוק ילדים- IPV

קבלת מנת דחף אחת בתרכיב מומת ,  אם אין עדות למנת דחף שהתקבלה לאחר גיל 18.

5. מנה אחת של חיסון נגד דיפתריה +טטנוס+ שעלת = dTap

חיסון dTap  חל על כל הסטודנטים  שלא קיבלו מנה אחת של חיסון לאחר גיל 18.

החיסון כולל גם את אלה שהתחסנו לdT--  דיפטריה +טטנוס,  במהלך 10 השנים האחרונות- כולל בעת החיול.

6. אבעבועות רוח- Varicella

שתי מנות חיסון נגד אבעבועות רוח- Varicella, למי שלא חלה או חוסן בעבר.

יש לבדוק נוגדנים ל- Varicella  דרך הפנייה של רופא המשפחה למעבדה.

7. שחפת :טוברקולין בשיטת  מנטו דו-שלבי

מי שיוצא שלילי בבדיקה הראשונה, קרי- תוצאת הבדיקה הראשונה נמוכה מ-10 מ"מ, נבדק למנטו השני.

יש להמתין 4-6  שבועות בין חיסון חצבת- אדמת- חזרת- MMR /חיסון נגד אבעבועות רוח- VZV,  לבין ביצוע תבחין לטוברקולין בשיטת מנטו.

מקום קבלת החיסונים

ניתן להתחסן במרפאות "למטייל" של בתי החולים השונים/ בדיזינגוף/ ובלשכות הבריאות.

לתבחין טוברקולין, ניתן להיבדק דרך המלש"ח (ליגה למניעת מחלות ריאה) בהתאם לפיזור הגיאוגרפי /לשכות הבריאות.

המלש"ח במרכז- הליגה למניעת  מחלות ריאה, רח' חובבי ציון 16 ת"א- קביעת מועד לבדיקה בימים א- ה' בין 8.00-11.30, בטלפון- 03-5285149

את הבדיקות הסרולוגיות יש לבצע באופן עצמאי: יש לבקש הפנייה מרופא מטפל ולבצע בקופות החולים.

את כל החיסונים/בדיקות נוגדנים (מלבד בדיקת מנטו ), יש לסיים עד סוף שנה ב'.

את המנטו יש להשלים בשנה ג' עד סוף מרץ.

יש להעביר את כל התיעוד הנדרש כולל תאריכים דרך המייל, medvaccin@tauex.tau.ac.il -

לנטלי בן-כליפה- מרכזת את החיסונים בפקולטה.

לייעוץ, ניתן להתקשר למס' 03-6409798 בין השעות 13:00-15:00 .