עבודה במעבדה

בטיחות במעבדה

כל סטודנט בביה"ס לרפואת שיניים חייב להכיר ולמלא אחרי הוראות הבטיחות הכלליות של האוניברסיטה מס' 07-302.

הפקולטה לרפואה מפרסמת חוברות הכוללות דברי הסבר בנושאים: עבודה עם חומרים ביולוגיים, חומרים כימיים, חומרים רדיואקטיביים, לייזרים.

בביה"ס פועלת ועדת בטיחות המטפלת בבעיות הבטיחות והגהות, תפקידה כולל שמירה על רמת המודעות של חברי הסגל והסטודנטים בנושא הבטיחות.

 

כללי עבודה במעבדה

העבודה במעבדות תתבצע בנוכחות מדריך או עובד מעבדה מאנשי הסגל. סטודנט אינו רשאי להישאר לבדו במעבדה לאחר שעות העבודה. אין לבצע עבודה במעבדה בשבתות או בחגים.

נושא העבודה, תהליכי העבודה, דרכי הביצוע, בחירת ציוד ומכשור (כל עוד הוא במצב תקין) ייקבעו ע"י המדריך, וכך גם חומרי העבודה.

עבודה עם חומרים מסוכנים כגון: חומרים רעילים, מסרטנים, מזהמים, רדיואקטיביים, מותרת  רק  לאחר  קבלת  ייעוץ,  מהרכזים  המקצועיים,  ורישוי  לעבודה  עם  חומרים רדיואקטיביים. המדריך יקבע סידורי עבודה מיוחדים, והוא יפקח על העבודה באופן צמוד. לבוש הסטודנט וציוד המגן האישי יקבעו לפי סיכוני עבודה. הסטודנט חייב להשתמש בהם.

הסטודנט ימשיך בעבודתו, כל זמן שהיא מתבצעת ללא תקלות. ברגע של תקלה, עליו להפסיק מיד את העבודה ולפנות למדריך.

אסור לסטודנט להוציא מחדר העבודה פריטי ריהוט או מכשירים, עם או ללא חומרים, אל הפרוזדורים או למקום אחר, בו הם עלולים להפריע למילוט מהמקום, או לסכן ציבור אחר.

על הסטודנט להכיר את המעבדה, תוך הדגשה על הכרת: מיקום האריזות של חומרים מסוכנים (מוצקים, נוזלים, גזים), סמליהם ואופן העבודה עם חומרים אלו בבטיחות; הסידורים והמגבלות להשלכת פסולת מוצקה רעילה, מזוהמת, מסרטנת, רדיואקטיבית, דליקה, קורוזובית וכו'; הסידורים והמגבלות לשפיכת הנוזלים המזיקים מהסוגים הנ"ל; הסידורים והמגבלות המיועדים להגן על האנשים העובדים באותו חדר או העוברים בקרבת מקום. מיקומם של: ברזים ראשיים

 

 יתוק אספקת גז בישול (גפ"מ) וגזים אחרים לחדר; ברז מים ראשי; מפסק חשמל ראשי; מקלחת הבטיחות ומשטפת העיניים; ציוד לעזרה ראשונה; ציוד מגן אישי (משקפי מגן אטומים, מגן פנים, מסיכת גז, כפפות); ציוד כיבוי אש (מטפים, גלגילון, שמיכה לאדם בוער).

 

תקרית או תקלה

הסטודנט חייב להכיר את דרכי המילוט מחדר העבודה ומכל חלק של הקומה עד ליציאה מהבניין. עליו להשתתף בתרגיל פינוי לפחות פעם בשנה.

אחרי שקיבל הדרכה ותרגול, הסטודנט חייב לדעת, כיצד להתנהג במקרה של תקלה, כולל הפעולות שיש לבצע לפני עזיבת הבניין.

הסטודנט יודיע מיד למדריך או לאיש סגל אחר על כל תקלה, תקרית וכו', ויתנהג בהתאם להנחיות שקיבל, כדי לא להסתבך בעצמו או לסבך אחרים. לצורך זה עליו להשתמש ברשימת הטלפונים לשעת חירום הנמצאת על גבי מכשיר הטלפון.

 

לסטודנט אסור

  1. לעבוד עם מכשיר או ציוד אחר שאינו מכיר, שאינו תקין, אינו נקי או שאינו עובר בדיקות בצורה סדירה.
  2. לשנות, להוסיף, לבטל, לפרק, להרכיב או לתקן מכשירים המופעלים בחשמל, אביזרים, כבלים, התקעים, מעברים או שקעים או כל חלק ממערכת החשמל.
  3. לשנות, להוסיף, לבטל, לפרק, להרכיב או לתקן מכשירים המופעלים בגזים דחוסים מכל סוג.
  4. לאכסן דברי מזון ושתייה, להכין מזון או לאוכלו בחדרי מעבדה.
  5. להשתמש בחדר המעבדה, בציוד או חומרים שלא הגיעו אליו דרך מדריכו.

 

ספרות בנושאי בטיחות נמצאת בספריה למדעי החיים והרפואה ע"ש גיטר סמולרז.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>