מיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית - מחקר

המחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית ממוקמת בקומה השביעית והשמינית (מזכירות בקומה תשיעית) בביה"ס לרפואה ע"ש סאקלר ומורכבת מ – 11 קבוצות מחקר עצמאיות. ארבע קבוצות מחקר המסונפות למחלקה נמצאות במרכז הרפואי שיבא ואיכילוב.

 

מאפיין חשוב של המחלקה ביכולתה לשלב בין מחקר בסיסי קליני לבין פיתוח דרכי טיפול חדשניים. יתרון גדול במחקרינו הוא היכולת לשלוב מחקר בין מומחים לאימונולוגיה לבין מומחים למיקרואורגניזמים פתוגניים. שילוב כוחות זה מוביל את המחלקה לפרסומים רבים ואיכותיים ויכולת מצוינת בהשגת מחקרים חיצוניים למימון המחקר. המחקר במחלקה מתחלק לשלשה תחומים:

1. חקר מיקרואוגניזמים (חיידקים וירוסים ופטריות)

2. חקר מערכת החיסון (אימונותראפיה, התגובה הפאגוציטית החיצונית, תהליכים דלקתיים ועוד)

3. חקר הסרטן (סרטן השד, מוטציות המובילות לסרטן ועוד)

 

1. מיקרואורגניזמים

  • המעבדה של ד"ר אודי קימרון http://med.tau.ac.il/Doctor_Udi_Qimron חוקרת את מנגנוני ההגנה החיידקיים בפני וירוסים (בקטריופאז'ים) ובייחוד במערכת ההגנה – CRISPR. 
  • המעבדה של ד"ר אוהד גל-מור http://galmor-lab.com/ חוקרת מנגנוני אלימות בחיידקי סלמונלה, את יחסי הגומלין בין פתוגנים אלה למאכסן, וכיצד יחסים אלה גורמים למחלה.
  • המעבדה של פרופ' פואד עיראקי http://med.tau.ac.il/Professor_Fuad_Iraqi חוקרת את הבסיס הגנטי המקנה רגישות למחלות זיהומיות וכרוניות תוך שימוש באוסף ייחודי של קווי עכברים (collaborative cross) 
  • המעבדה של ד"ר דור סלומון http://www.dorsalomonlab.com חוקרת מערכות הפרשת חלבונים בחיידקים תוך התמקדות במערכת ההפרשה מטיפוס 6 והטוקסינים שהיא מחדירה לתאים שכנים.

 

מעבדה  אחת מתמקדת בחקר המיקרוביום האנושי:

  • המעבדה של פרופ' אלחנן בורנשטיין (http://borensteinlab.com/) חוקרת את המיקרוביום האנושי בבריאות ובחולי ומפתחת שיטות חישוביות למידול המיקרוביום, לניתוח מערכי נתונים רבי-ממדים של המיקרוביום, ולסיוע בפיתוח רפואה ממוקדת אישית המבוססת על המיקרוביום.

 

שלוש מעבדות מתמקדות בחקר וירוסים פתוגניים:

 

 שתי מעבדות מתמקדות בחקר פטריות פתוגניות

  • המעבדה של פרופ' ניר אושרוב http://med.tau.ac.il/Professor_Nir_Osherov חוקרת את העובש הפתוגני אספרגילוס ובפיתוח טיפולים אנטי-פטרייתיים חדישים. 

 

2. שש מעבדות מתמקדות בחקר מערכת החיסון

  • המעבדה של פרופ' נורית הולנדר וקבוצתה מתמקדת בפיתוח טיפולים אימונותרפואיטיים כנגד לוקמיה.
  • המעבדה של פרופ' אדגר פיק http://med.tau.ac.il/Prof-Edgar-Pick חוקרת את התגובה החימצונית של תאים בולעניים (פגוציטים).
  • המעבדה של ד"ר אריאל מוניץ http://med.tau.ac.il/Doctor_Ariel_Munitz מתמקדת בפענוח מעורבותם של תאים אאוזינופילים בתהליכים דלקתיים וממאירים במעיים ובריאות.

 

ארבע קבוצות מחקר נוספות המסונפות לחוג ועוסקות בחקר מערכת החיסון ממוקמות במרכז הרפואי שיבא ובאיכילוב: ד"ר גל מרקל וד"ר מיכל בסר חוקרים את סרטן העור מלנומה,

פרופ' מירי בלנק- אימונותרפיה של מחלות אוטואימוניות. ד"ר אמיר שרעבי מביה"ח איכילוב מפתח אימונותרפיה לטיפול במחלקות דלקתיות

 

3. שלוש מעבדות מתמקדות בחקר הסרטן

  • המעבדה של פרופ' יונה קיסרי http://med.tau.ac.il/Professor_Yona_Keisari  מפתחת טיפולים משולבים הכוללים אימונותרפיה וקרינה לטיפול בגידולים סרטניים.
  • המעבדה של פרופ' אילן צרפתי http://med.tau.ac.il/Professor_Ilan_Tsarfaty חוקרת את תהליך הפתוגנזה של סרטן שד ממאיר תוך שימוש באמצעי הדמייה מתקדמים.
  • המעבדה של ד"ר רינה ארבספלד http://med.tau.ac.il/Doctor_Rina_Arbesfeld מתמקדת בפיענוח מסלולי התמרה סרטניים מסוג Wnt ובנסיונות לחסום אותם כאמצעי טיפול בסרטן.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>