הוראה במסגרת לימודי רפואת שיניים במחלקה לביולוגיה אורלית

היסטולוגיה אורלית

 

שנה ב'

מטרות הקורס: להעניק את הידע הבסיסי במבנה ותפקוד רקמות השן, רקמות התמיכה של השן והרקמות הרכות והקשות של חלל הפה.

נושאי הלימוד: מבנה והתפתחות שיניים, מבנה ותפקוד: האמייל, הדנטין, מוך השן, הצמנטום, הליגמנט הפריודונטלי, העצם האלבאולרית, רירית הפה, הפרק הטמפורומנדיבולרי ובלוטות רוק.

מטרות המעבדה המיקרוסקופית: הסטודנט יזהה במיקרוסקופ שלבים שונים בהתפתחות השיניים, ואת החלקים השונים של מערכת השיניים ומנגנון התמיכה ויתאר בעזרת ציור את פרטי השן ומרכיבים חשובים בסביבתה, תוך הקפדה על מקום ויחס נכון של האנטומיה. 

 

 

מיקרוביולוגיה אורלית

 

שנה ב'

מטרות הקורס: הקניית ידע כללי במיקרוביולוגיה, עם דגש בנושאים הקשורים לחיידקים גורמי המחלות האורליות העיקריות: עששת ומחלות חניכיים, ולגורמי מחלות נוספות הרלוונטיות לרפואת שיניים – וירוסי הפטיטיס ו-HIV וכן Candida. הקניית טכניקות בסיסיות לעבודה במעבדה מיקרוביולוגית.

 

 

ביולוגיה אורלית

 

שנה ג'

מטרות הקורס: להעניק לסטודנט ידע בביוכימיה ובביולוגיה התאית של רקמות חלל הפה בעת התפתחות, הומיאוסטזיס וריפוי.

 

 

אימונולוגיה אורלית

 

שנה ג'

מטרות הקורס: הקניית ידע עדכני באימונולוגיה אורלית, תוך הכרת תפקידה בשמירת ההומיאוסטזיס בחלל הפה וביטויה במחלות הפריודונטליות, מחלות מוך השן וסב החוד.

 


ביומכניקה דנטלית

 

שנה ב'

מטרות הקורס: להקנות לסטודנט ידע בסיסי בתורת החומרים כדי להבין את התכונות המכניות של חומרי שיחזור ושיקום. להקנות ידע בהתנהגות מערכת הלעיסה, מערכות שיקום ושחזור וטיפולים אורתודונטים כמכלולים ביומכניים. הכרת התכונות הביוכניות של רקמות במערכת הלעיסה. להקנות ידע בציוד ובכלים מעבדתיים ותיאורטיים בסיסיים המשמשים למחקר בנושאים ביומכניים דנטליים.

 

 

סמינר ביולוגיה אורלית

 

שנה ו'

הסמינר בביולוגיה אוראלית לשנה ו' נועד להציג לסטודנטים בשנת לימודיהם האחרונה את החשיבות של השילוב וההשפעה ההדדית בין מדעי היסוד לבין המדעים הקליניים ברפואת שיניים בקביעת דרכי הטיפול בקיימים והעתידיים.

בסמינרים משולבים מורים ממחלקות קליניות אשר יחד עם מורי המחלקה לביולוגיה אורלית מציגים את האספקטים הבסיסיים והקליניים של הנושא הנידון. הסטודנטים יחולקו בתחילת הסמסטר לקבוצות או בודדים והם יופנו להנחיה נוספת למורים האחראים לנושא הסמינר.

בכל סמינר, על הסטודנטים להציג את האספקטים הקליניים והבסיסיים של הנושא הנבחר באמצעות מצגת. בתום הצגת הנושאים מתקיים דיון בו משתתפים הסטודנטים והמורים כאחד.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>