תקנון התואר השלישי - הנחיות למועמדים ללימודי תואר שלישי (ינואר 2012)

לפני ההרשמה:

על המועמדים ללימודי תואר השלישי למצוא מנחה/ים עוד טרם הגשת טפסי הרישום וקביעת ראיון הקבלה ללימודים.

להלן מספר המלצות בנוגע לבחירת מנחה/ים לדוקטורט:

1. לקראת הצטרפותך למעבדת מחקר מומלץ ללמוד היטב את נושא המחקר בו עוסקת המעבדה. לצורך זה ניתן להיעזר בחיפוש מושכל במאגרי מידע זמינים. כדאי לבחון ולעיין במאמרים מחמש השנים האחרונות שיצאו מקבוצת המחקר. האם הם באמת מעניינים אותך? האם שיטות המחקר מעניינות אותך?

2. בשיחת ההכרות עם המנחה, כדאי לברר מראש את זמינות המשאבים לצורך מילוי המטלות הצפויות בדוקטורט. משאבים כוללים מקורות מימון כספיים, ציוד וידע טכנולוגי. חשוב וכדאי לברר האם המנחה יכול ומתכוון לשלם לך מלגת קיום. חשוב לזכור שמדיניות המדרשה היא להעניק מלגות קיום רק אם המנחה משתתף בתשלום חצי מלגה. כמו כן, יש לברר אם נכונותו של המנחה לקבל אותך מותנית בזכאותך לקבלת מלגה מהפקולטה.

3. רצוי לשוחח עם בוגרי המעבדה ועם מסטודנטים המצויים במעבדה כדי להתרשם מאוירת המחקר במעבדה, אופי ההנחיה, זמינות המנחה ורמת שיתוף הפעולה בין חברי צוות המחקר.

4. עליך לברר האם ישנה מחויבות לחתום על הסכם סודיות מכל סוג. יש לזכור, חופש אקדמי הוא הנכונות לחשוף את כל התוצאות לביקורת עמיתים.  אם יש ספק עליך לבקש את בירור הנושא במשרד המדרשה. (ניתן לפנות לוועדת פניות תלמידים).

5. משרד המדרשה והוועדה היחידתית לתלמידי מחקר בפקולטה ישמחו לסייע בכל מקרה של בעיות קליטה או בעיות אישיות עם המנחה/מעבדה.

 

תהליך ההרשמה:

על המועמד לקבל במזכירות המדרשה את טופסי ההרשמה ולמלאם. יש לצרף את המסמכים הנדרשים ולהעביר את ערכת ההרשמה למזכירות המדרשה בדואר או ישירות. לאחר שמזכירת המדרשה תוודא שהמועמד  עומד בדרישות הקבלה, היא תזמן אותו לראיון קבלה.

 

לאחר ההרשמה:

ראיון הקבלה יערך ע"י שני חברים מהוועדה היחידתית לתלמידי מחקר. מטרת ראיון הקבלה להעריך את הידע והכישורים של  כל מועמד ללימודי דוקטור. על סמך ראיון הקבלה יוחלט אם לקבל/לדחות קבלת המועמד. כמו-כן, יוחלט אם לדרג את המועמד כמועמד רגיל או מצטיין. הצטיינות בראיון הקבלה מגדילה את סיכויי המועמד לקבל מלגת לימודים מוגדלת.

במהלך ראיון הקבלה ישאל המועמד על מחקרו הקודם בלימודי התואר השני (או פרויקט מחקרי למועמד למסלול ישיר לדוקטורט מתואר ראשון) ועל תחום המחקר בו יעסוק בלימודי הדוקטור.  על המועמד להתמצא בנושא המחקר, מטרת המחקר וחלקו במחקר. עליו לדעת באילו שיטות וכלים ישתמש במחקר, ובאיזה סוג מחקר מדובר (מחקר בסיסי, מחקר אוכלוסייתי, מחקר בבני אדם, מחקר עם חיות מעבדה, מחקר ביואינפורמטי או אחר). במידה והמחקר המתוכנן יתבצע עם חיות מעבדה או בבני אדם, עליו לדעת אם התקבלו האישורים המתאימים לביצוע המחקר.

על סמך לימודיו הקודמים של המועמד, תחליט וועדת הקבלה אם לקבל מועמד במסלול הרגיל או כ"מועמד לתלמיד מחקר" והאם יש צורך בלימודי השלמה או דרישות ניהוליות או אקדמיות נוספות.

לאחר ראיון הקבלה, הוועדה היחידתית לתלמידי מחקר תעביר את המלצתה על קבלה (במסלול הרגיל או מועמד) למזכירות  האקדמית. המזכירות האקדמית היא זו שמאשרת סופית קבלה ללימודים או דחייה ושולחת את ההחלטה למועמד. הקבלה ללימודים נכנסת לתוקפה רק לאחר שהסטודנט משלים את כל ההליכים הקשורים בשכר לימוד/תשלומים נלווים.

 במקביל להרשמתו יכול המועמד להגיש למזכירת וועדת המלגות בקשה למלגה, זאת באישור ובהשתתפות המנחה. ועדת המלגות של המדרשה תדון בבקשה לאחר השלמת ראיונות הקבלה  והחלטתה תועבר לידיעת המועמד והמנחה ע"י מזכירת וועדת המלגות.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>