מחקר מדעי בבית הספר לבריאות הציבור

בית-הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל-אביב מקיים פעילות מחקרית ענפה וזוכה להערכה רבה על המחקרים הנערכים בארבעת חוגיו, במרכזים, במכונים ופורומי המחקר המסונפים אליו. בית-ספר נהנה משיתופי פעולה מצוינים עם פקולטות אחרות בתוך האוניברסיטה, עם אוניברסיטאות אחרות בארץ ובחו"ל, וכן עם משרד הבריאות, בתי-חולים, קופות חולים, מכוני מחקר וחברות מסחריות בארץ ובחו"ל. המחקרים הנערכים במסגרת בית-הספר לבריאות הציבור עוסקים בגישות אנליטיות שונות לבדיקת קשר בין גורמי סיכון שונים לתחלואה, כמו גם במניעה ראשונית, שיניונית ושלישונית של מגוון מחלות ומצבי בריאות באוכלוסיה, תוך כדי ניטור והערכה של מגמות התחלואה והתמותה. מלבד פרסום תדיר בעיתונים המקצועיים המובילים, נועדו מחקרים אלו לשמש כלי עזר בגיבוש מדיניות בריאות מושכלת ובתהתווית הנחיות וחקיקה בתחום הבריאות המושתתים על בסיס נתונים וידע עדכניים.

בבית-הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל-אביב פועלים כיום מספר רב של חוקרים העוסקים בתחומי מחקר מגוונים, כגון:

• אפידמיולוגיה של מחלות קרדיו-ווסקולריות ושבץ מוחי
  • אפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות
  • אפידמיולוגיה של מחלות כרוניות, כגון סרטן וסכרת
  • אפידמיולוגיה סביבתית
  • חקר התנהגות בריאות והשלכותיה
  • חקר שרותי בריאות, הערכת טכנולוגיות רפואיות ומנהל מערכות בריאות
  • קידום בריאות
  • בריאות סביבתית ותעסוקתית
  • ניהול מצבי חירום ואסון
  • פיזיולוגיה של המאמץ
  • ותחומים נוספים כגון: בריאות נשים וילדים, אפידמיולוגיה של הזדקנות ומניעת מחלות בזקנה, נוירואפידמיולוגיה, פרמקואפידמיולוגיה, אפידמיולוגיה מולקולרית, Medical Informatics, ותחומים רבים אחרים.

לרשות בית הספר עומדות מספר מעבדות מחקר בתחום מחלות זיהומיות בהן נערכים כיום מחקרי פיתוח והערכה של חיסונים ומבחנים מעבדתיים מגוונים הקשורים למחקרים האוכלוסייתים שחוקרי בית הספר עורכים. בית-הספר יוזם ושותף גם למחקרים קליניים רבים המבוצעים במרכזים הרפואיים המסונפים לפקולטה לרפואה.