לבחור טוב פעמיים: גם מקצוע עם משמעות וגם ביטחון תעסוקתי

עודכן: 13.07.2023

כל הסיבות למה ללמוד תואר ראשון ותעודת אח.ות מוסמך.ת בתוכנית להסבת אקדמאים בסיעוד באוניברסיטת תל אביב.

מסלולי הסבת האקדמאים לסיעוד הפכו בשנים האחרונות למבוקשים ולא בכדי. להיות אח/ות אקדמאי נותן מענה לאלו המחפשות/ים לעשות שינוי קריירה, שנושא עימו משמעות ועשייה משמעותית לעצמם וגם לאחרים. תפקיד האחים והאחיות הוא תפקיד מבוקש וחיוני במערכת הבריאות ועם ההתפתחות הטכנולוגית והעלייה בתוחלת החיים, עולה הביקוש לאחים ולאחיות איכותיים ומוכשרים בבתי החולים. 

החוג לסיעוד באוניברסיטת תל אביב, נחשב לגדול והוותיק בארץ, עם ניסיון קליני מהעשירים שיש ועם סגל מרצים מהשורה הראשונה. שוחחנו עם ראש התוכנית ועם כמה מהבוגרות ומהבוגרים על יתרונותיו הבולטים של החוג. 

 

קריירה דינמית והתפתחות אישיתד"ר ענת עמית אהרון

לאחים ואחיות יש אפשרויות מגוונות לקידום ולהתמחות, באמצעותן הם יכולים לפתח קריירה ולשפר את פני מערכת הרפואה. 
ד״ר ענת עמית אהרון, ראש התוכנית להסבת אקדמאים לסיעוד באוניברסיטת ת״א, מתארת את היתרון המשמעותי בתוכנית זו ״אני רואה בכך הזדמנות לפתח קריירה דינמית וסלילת דרך למגוון מסלולי התפתחות - כמו ניהול, קידום קליני ומומחיות, הוראה או קריירה אקדמית - כשניתן לשלב ולנוע ביניהם לאורך השנים.״ כמי שבעצמה עברה דרך, מימיה הראשונים כאחות במחלקה פנימית, ועד להצטרפותה לסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטת ת״א לאחר 30 שנים במגוון רחב של תפקידים במערכת הבריאות, ד״ר ענת עמית אהרון, היא דוגמא מובהקת המציגה את ההזדמנויות להתפתחות אישית על כל גווניה, כולל הניידות בין המסלולים (שילוב בין הקליני לניהולי).

 

מומחיות והצטיינות

החוג לסיעוד באוניברסיטת ת"א חרט על דגלו החל מיום הקמתו ערכי מצוינות והובלה. התוכנית של אוניברסיטת ת״א עשירה בתכנים להרחבת הידע לצד מקצועיות ברכישת המיומנויות הקליניות. את ההוראה העיונית מוביל סגל אקדמי מטובי החוקרות והחוקרים בתחומם בארץ. והתוצאות מדברות בעד עצמן עם 98%-100% אחוזי הצלחה במבחנים הממשלתיים רבים מבוגרות ומבוגרי החוג התקדמו לתפקידי מפתח בצמרת מערכת הבריאות בישראל.

 

יתרון בקידום לתפקיד ניהולי

יתרון משמעותי לקידום להכשרה מתקדמת ולתפקידים ניהוליים מצריך תואר בסיעוד. מסלול זה מכין את הבוגרת והבוגר לתפקד כאח/ות מוסמכ/ת ברמה אקדמית, ואפשרות להמשך ישיר לתואר שני.
לידע והכלים שנרכשים במהלך הלימודים האקדמיים יש תרומה משמעותית בקביעת מדיניות חדשה לטיפול, שיפור איכות השירות שמוענק לחולים ולקידום החקר של תחומים חדשניים ופורצי דרך במקצוע.

 

יתרון מקצועי עצום

הלימודים הקליניים מתקיימים בשני בתי חולים מהמובילים בישראל: שיבא ואיכילוב. 
כל ההתנסויות הקליניות מתקיימות בבית חולים אחד, אין צורך לעבור ממקום למקום. הסטודנטיות והסטודנטים מפתחים זיקה לבית חולים אחד. חלקם הגדול מוצא עבודה בבית החולים בו למדו. בית החולים מחפש את בוגריו איתם יש כבר היכרות מקצועית ואישית. זהו מצב של WIN-WIN שבו שני הצדדים יוצאים נשכרים. 
ליבי מרגולין היא בוגרת של התוכנית, שעובדת כיום כאחות בהוספיס מבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר מספרת ״לאור חוויות משפחתיות ואישיות במערכת הבריאות, היה לי ברור שאני רוצה לעבוד עם מטופלים אונקולוגים. עוד במהלך הלימודים התחלתי לעבוד כסטודנטית במחלקה ההמטואונקולוגית בשיבא״ .

 

 

בחירה לא שגרתית 

מי שבוחר לעשות הסבה ללימודי סיעוד מחפש עשייה בעלת ערך ומשמעות. ליבי משתפת בהחלטתה ובסיפוק שלה מהבחירה בעבודה בהוספיס ״אני יודעת שמדובר בבחירה לא שגרתית לאחות צעירה, אך אני חושבת שאין זכות גדולה מלעזור לאדם בשלב הקשה בחייו, ולתווך את הסיטואציה הבלתי אפשרית הזו למטופל ולמשפחתו״.
ואם כבר עשייה עם משמעות, ליבי ממשיכה גם מחוץ לכותלי העבודה ומספרת ״הקמתי עמותה יחד עם עוד שלוש נשים מופלאות, בה אנו דואגות לליווי של נשאיות למוטציה המכניסה לסיכון לחלות בסרטן שד סביב דילמות חיים מרכזיות, מתוך מטרה לתמוך בבחירות בריאות ולקדם את רווחתן הנפשית״ 

גם כפיר אראל, כיום אח בחדר ניתוח יום (ניתוחים כלליים) בשיבא, סיים תואר ראשון במנהל מערכות בריאות בהצטיינות ועבד במגוון עבודות, כולל בהייטק, בחר לעשות בחירה לא שגרתית והצטרף לתוכנית להסבה לתואר אקדמי בסיעוד ומשתף שבשבילו זו העבודה עם הסיפוק הגבוה ביותר, יותר מכל דבר אחר שעסק בו בחייו ״עבודה בסיעוד היא מטרה קדושה בעיניי", "ואני אומר את הדברים כאחד שיש לו את הכוחות והאנרגיה לכך, ואת האופי המכיל. נתינה יום יומית היא משהו שיש לי באופן טבעי״ 


למה ללמוד דווקא באוניברסיטת תל אביב

ליבי מרגולין: ״אני בטוחה כי לימודי ההסבה באוניברסיטת תל אביב עזרו לי להגשים את שאיפותיי בתחומים אלו הן בשל רמת הלימודים הגבוהה והן בשל עידוד היזמות והמצוינות מצד הסגל.״

כפיר אראל: ״בעיני היתרונות בתוכנית של אוניברסיטת ת״א הם בתכנים המעשירים והמעמיקים שבונים את ההבנה המקצועית בהדרגה ובאופן מסודר, בנוסף לעבודה בבתי החולים הטובים ביותר. אתה מבין שאתה מוקף באנשים הטובים ביותר בתחום ומכאן אתה יכול רק לצמוח״ 


חורטים על דגלנו תרומה לחברה 

התכנית להסבת אקדמאים לסיעוד באוניברסיטת ת"א היא תוכנית שפועלת למען החברה בישראל. היא נותנת מענה למוביליות חברתית עצומה, זו הזדמנות לשדרוג כאח.ות, גם בהיבט הכלכלי וגם בהיבט המעמד החברתי. החוג לסיעוד באונ׳ ת״א מהווה כור היתוך, הבוגרות והבוגרים ממגזרים שונים, הופכים להיות מודל חיקוי בחברה ממנה הם מגיעים.
תלמידות ותלמידי החוג משתלבים בתוכניות אוניברסיטאיות כגון :תוכניות ייחודיות ליוצאי אתיופיה, למגזר החרדי ולמגזר הערבי. לצד ליווי והכוונה אישיים, מוצעים קורסי העשרה בתחומים שונים (ליווי לפני מבחנים, פעילויות חברתיות, חונך צמוד ועוד). דקאנט הסטודנטיות והסטודנטים מעניק שירותי תמיכה רגשית במסגרת מחלקה ייעודית שמלווה את הפקולטה.


סטודנטיות וסטודנטים של התוכנית באוניברסיטת תל אביב יכולות/ים ליהנות ממלגת לימודים של משרד הבריאות בגובה של  חמישים אחוז משכר הלימוד.

אז אם קראת עד כאן ויש לך תואר ראשון, מעניין אותך לשנות כיוון למקצוע מאתגר שמשלב ידע מקצועי ויכולת לתמרן באנושיות וביעילות בין משימות, רגשות וניהול, מקומך אתנו - בתוכנית להסבת אקדמאים לסיעוד באוניברסיטת תל אביב, כי אלו החומרים מהם עשויים אחים ואחיות.

רוצים לשמוע עוד פרטים? הצטרפו אלינו למפגש היכרות בזום עם מידע נוסף על התוכנית להסבת אקדמאים לסיעוד. להרשמה>>
 


 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>