פוקוס- הכירו את פרופ' מיכל יצחקי

עודכן: 19.07.2023

נעים להכיר - את  פרופ' מיכל יצחקי:
חברת סגל בכיר בחוג לסיעוד וראש תכנית התואר השני, שאף שימשה בעשור האחרון כראש התכנית של התואר הראשון בסיעוד, ולאחר מכן כראש החוג לסיעוד.
 פרופ' יצחקי היא האחות המוסמכת הראשונה בארץ שסיימה את התואר השלישי במסגרת המסלול הישיר לדוקטורט. בעבר עבדה כאחות מדריכה קלינית במחלקה הכירורגית-אונקולוגית בביה"ח שיבא תה"ש, ובמקביל למדה את התואר השלישי בחוג לסיעוד באוניברסיטת תל אביב. היא סיימה את לימודי הפוסט דוקטורט במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן. 

נפגשנו איתה כדי להכיר אותה קצת יותר מקרוב;

 

איך היית מסבירה את המחקר שלך לאדם מן הישוב?

אני אחות חוקרת. המחקר שלי מתמקד בניהול רגשות של מטופלים, מטפלים עיקריים וצוות רב מקצועי בסיטואציות מורכבות, מאתגרות ותובעניות במצבי בריאות וחולי. אני חושפת את עולם הרגשות וההתמודדות עם פערים בין רגשות נחווים לבין רגשות מצופים במצבי דחק מגוונים: מצבי חירום, סיטואציות של אלימות במערכת הבריאות, דילמות רב תרבותיות, מחלות נפש, מחלות סופניות ומחלות כרוניות (כגון פיברומיאלגיה). בחינת הרגשות הנחווים וההתמודדות עמם כוללת במחקריי התייחסות לחיזוק החוסן האישי והחוסן הצוותי - הקבוצתי הן של המטופלים ובני משפחותיהם והן של הצוות המטפל. 
מחקר בהנחייתי שהתפרסם לאחרונה עסק בניהול רגשות וחוסן של צוות רפואי וסיעודי המטפל באוכלוסייה פלסטינית בבית חולים לילדים, בצל אתוס הסכסוך הישראלי-פלסטיני ואתוס מקצועות הטיפול. במחקר הזה פיתחנו כלי-מחקר לבדיקת ניהול רגשות ושילבנו שיטות חקירה כמותיות ואיכותניות. ממצאי המחקר הראו, שכשירות תרבותית ושפתית הינה משמעותית לצורך ניהול הרגשות, הגברת החוסן האישי והבנת צרכיהם הייחודיים של המטופלים. במילים אחרות - ככל שהמטפלים מבינים את השפה ומכירים את הרקע התרבותי  יותר טוב - כך התקשורת יעילה יותר, ההתמודדות הרגשית טובה יותר, והשירות שהם מעניקים למטופלים ולבני המשפחות - טוב יותר.


מה את אוהבת בעיסוק שלך?

אני מאד אוהבת ללמוד מהסטודנטים אותם אני מלמדת ומנחה. מכל סטודנט אני משתדלת ללמוד. אני גאה בהם על הבחירה להיות אחים ואחיות אקדמאיים. אני שמחה מאד לראותם ממשיכים ללמוד לתארים מתקדמים ומשמשים בתפקידים בכירים במערכת הבריאות. 
סיפוק ואושר גדול מבחינתי זה לפרסם עם סטודנטים ובוגרי החוג מחקר משותף בכתב עת יוקרתי ולהציג עמם מחקרים משותפים בכנסים, ביחד עם אחים ואחיות חוקרים מרחבי העולם.


ספרי לנו משהו מעניין שאנו לא יודעים עליך.

בשנים האחרונות אני פעילה בהתנדבות כנציגת הציבור בוועד המנהל של היכל התרבות בעיר מגוריי "מרכז הבמה גני תקווה" בו מתקיימים אירועי תיאטרון, מחול, מוסיקה קלאסית, ערבי זמר, הצגות ילדים, הרצאות העשרה ומופעי בידור.
בנוסף, אני נשואה ויש לי שלושה בנים בגילאי 9, 17 ו - 20. הבכור הוא מפקד בחטיבת הנח"ל בגדוד 931 בפלוגה המסייעת. השילוב בין העבודה והלימודים לבין חיי המשפחה והאימהות לעיתים מאד מאתגר, אבל אני מאמינה ששילוב זה מאזן ומאפשר לחלק נכון את ההשקעה בכל תחום ובסופו של דבר, גם להגיע להישגים.

 


 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>