האקתון לחדשנות רפואית - TAU MedTech Hackathon

12 בינואר 2023, 9:00 
פקולטה לרפואה 
האקתון לחדשנות רפואית - TAU MedTech Hackathon

 

סטודנטים מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ומהפקולטה להנדסה ע"ש פליישמן באוניברסיטת תל אביב יזמו את TAU MedTech Hackathon – ההאקתון הראשון באוניברסיטה לחדשנות רפואית.

11-13 בינואר, בהשתתפות 200 סטודנטים (מתוך 400 שנרשמו), 100 מנטורים ו-30 שופטים בכירים מעולם הרפואה וההייטק, בחסות מרכז היזמות של האוניברסיטה וחברות ענק כמו אמזון, MIT, טבע, נוברטיס, SNC, פיליפס ו-IBM.

 

במסגרת ההאקתון, סטודנטים מדיסציפלינות שונות – רפואה, הנדסה, מדעי המחשב, מדעי המוח, ביו-אינפורמטיקה ותוכנית ה-Global MBA – יעבדו יחד בניסיון למצוא פתרונות מעשיים לשש בעיות רפואיות בוערות, כפי שהוגדרו על ידי קופות ובתי החולים בארץ.

יזמו את הפרויקט הסטודנטים תום צוקרמן (רפואה שנה ג'), אור ארליך (רפואה שנה ג'), יעל ליבר (רפואה שנה ג') ואילן פירוטין (הנדסה ביו-רפואית שנה ג'), וכן לדקאנית הפקולטה לרפואה פרופ' קרן אברהם.

יחד הם הקימו את ההאקתון ורתמו את ענקיות הטכנולוגיה וההנדסה הביו-רפואית בעולם, את כל בתי וקופות החולים המסונפים לאוניברסיטת תל אביב, וכן את MIT שתרמה את הפרס הראשון – כניסה לתחרות ההאקתון הרפואי של MIT שיערך באפריל 2023.

 

הקבוצה שתזכה במקום הראשון תקבל גם תוכנית האצה (אקסלרטור) של AION LABS וSanara ventures במטרה להפוך לסטרטאפ מסחרי. הפרס השני הוא תוכנית האצה של Weccelerate וקופת חולים לאומית, והפרס השלישי הוא כרטיס כניסה ישיר לתוכנית ההאצה JumpTAU של אוניברסיטת תל אביב. כל הקבוצות הזוכות יקבלו גם שעות ייעוץ במשרד עורכי הדין ברנע.

 

בין ששת האתגרים הרפואיים - פתרון טכנולוגי שיזהה דיכאון לאחר לידה (אתגר שהציבה קרן בריאה), מתן שירותי בריאות ביתיים במטרה להקל על העומס בבתי החולים ולהנגיש שירותים רפואיים לאוכלוסיות שמתקשות להגיע פיזית למוסדות (אתגר שהציב המרכז הרפואי שיבא תל השומר) והמצאת מכשיר חדש ובטוח לשימוש לניקוז מים מהמוח במקרים של הדירוצפלוס, או מיימת מוח, מצב מסכן חיים בקרב ילדים (אתגר שהציב מרכז שניידר לבריאות ילדים). לרשות כל קבוצה אינטרדיסציפלינרית יעמדו 40 שעות כדי לפצח את האתגר.

 

"זאת יוזמה אדירה, והיא כל כולה של הסטודנטים והסטודנטיות", מוסיפה פרופ' קרן אברהם, דקאנית הפקולטה לרפואה. "הם פנו אליי ושאלו אם הפקולטה תתמוך בפרויקט, ומיד הסכמתי. אני מאוד גאה בכל הפעילויות כאן בפקולטה, ונהנית מהזכות ללוות צעירים מדהימים, אבל ההאקתון הזה מרגש במיוחד כי זה לא מובן מאליו שסטודנטים יקדישו מזמנם, ועוד יגייסו כל כך הרבה בעלי עניין, למטרת הצלת חיים ובריאות של אנשים".

 

אתר האקתון>>

 

לינקדאין של האקתון>>

 

כתבה : ההאקתון הראשון לחדשנות רפואית באוניברסיטת תל אביב >>

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>