דבר דיקאנית

הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב היא הפקולטה למדעי הבריאות והרפואה הגדולה בישראל.

הקהילה שלנו המורכבת מסטודנטים, חוקרים, מדענים, רופאים וקלינאים פועלת בכל תחומי מדעי הבריאות והביו-רפואה ברמה המתקדמת ביותר.
החזון שלנו משלב מצוינות וחדשנות בהוראה ובמחקר. מטרתנו העיקרית היא לשלב את הטיפול הרפואי המתקדם עם צרכי המטופלים, בחמלה ובמקצוענות הנדרשת.

הפקולטה מונה כ-2000 חברי סגל העוסקים בהוראה ומחקר בקמפוס באוניברסיטת תל-אביב ובמחלקות המסונפות במרכזים רפואיים גדולים, בבתי-החולים הפסיכיאטריים, במרכזי שיקום ובמרפאות קהילתיות באזור תל-אביב רבתי.

תוכניות ההכשרה והלימוד המגוונות בפקולטה מועברות ע"י סגל אקדמי של מומחים בתחומם. אנו מכשירים סטודנטים לתארים במדעי הרפואה, רפואה קלינית, רפואת שיניים, הפרעות בתקשורת, סיעוד, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה ובריאות הציבור. בהכשרת הסטודנטים אנו שמים דגש על מצוינות במחקר בשילוב עם עבודה קלינית המקנה לתלמידים בסיס איתן וייחודי בשני התחומים.

בנוסף, אנו משלבים בין מדע בסיסי, תרגומי וקליני באמצעות שיתופי פעולה בין חברי סגל בפקולטה, בבתי החולים המסונפים ובקהילה וכן באמצעות שיתופי פעולה בין-לאומיים. המפתח להצלחתנו הוא ביכולתנו לתרגם את המחקר הבסיסי לשיטות טיפוליות יעילות ומתקדמות. אנו מאמינים כי החיבור בין המוחות הטובים והמבריקים ביותר – חברי אנשי סגל, עובדי מחקר, פוסט-דוקטורנטים וסטודנטים בפקולטה יזרזו פריצות דרך מדעיות חשובות.

מבנה הפקולטה כולל את:

הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב מציעה גם תואר ראשון משולב של מדעי הרפואה ומדעי החיים, תכנית משולבת של MD והנדסה ותכנית משולבת של MD ומדעי המחשב/ביואינפורמטיקה.
בראייה עתידית, אנו עובדים לשינוי תכנית הלימודים בבית הספר לרפואה. הקמפיין לשינוי זה הוא משת"אנה  2030 - על מנת להבטיח שאנו מעניקים לרופאים  ואנשי מערכת הבריאות את ההכשרה הטובה ביותר.

אנו מתכננים לשלב תחומים חדשים כגון שינויי אקלים, קיימות, רפואה אינטגרטיבית והזדקנות בריאה לתכניות ההוראה והמחקר המצוינות שלנו.
אנא הצטרפו אלי להשגת היעדים, השאיפות והמטרות שהצבנו לנו כפקולטה לרפואה - שכן יחד - כקהילה המונה מעל ל 7000 אנשים – נפעל למניעת מחלות, לשיפור איכות החיים וליצירת עולם טוב יותר עבור הדורות הבאים.

פרופ' קרן אברהם
דיקאנית, הפקולטה לרפואה