קורס שימוש אתי בחיות מעבדה - הדרכות לסטודנטים

חוקרים.ות וסטודנטים.יות מחויבים.ות להחזיק תעודת הסמכה לעבודה עם בעלי חיים, לצורך עבודה עם בעלי חיים במחקר. התעודה מונפקת על ידי הועדה לשימוש בחיות מעבדה של אוניברסיטת תל אביב. הקורס מועבר מספר פעמים בשנה ומקנה תעודת הכשרה לעבודה עם מכרסמים

קורס  שימוש אתי בחיות מעבדה - הדרכות לסטודנטים

הקורס מחולק לשני חלקים: 1. מקוון  2. פרונטלי ומעשי. לפניכם מידע אודות מבנה הקורס:

חלק מקוון:

חלקו המקוון של הקורס זמין לסטודנט מרגע הרישום, שמתבצע על ידי גב' ניצה כחלון  - לצורך רישום, יש לעקוב אחר פרסום הנוגע לתאריך הקורס ולאחר מכן לפנות במייל בבקשה לרישום.

לכל נרשם יוקצו מספר פרקי לימוד באתר AALAS (הנחיות לצורך כניסה לאתר יישלחו לאחר שיושלם הרישום לקורס). יש לקרוא את הפרקים ולבצע את המבחן בסיום כל פרק. את החלק המקוון יש לסיים עד לתאריך מסוים שיפורסם.

עם סיום חלק זה, ועל מנת להבטיח מקום בחלקו המעשי של הקורס, יש לשלוח על כך הודעה לרכזת הקורס, עפ"י ההנחיות.

חלק פרונטלי ומעשי:

הרצאת השלמה לחלק המקוון (תועבר בעברית) ותמשך כשלוש שעות ולאחריה - מעבדה מעשית ובחינה משלימה.

חלקו המעשי של הקורס יתקיים במעבדה ויכלול תרגול בזוגות -  פרוצדורות על חיות מתות (עודפי רבייה/ ניסוי) - בהדרכתם של וטרינרים, טכנאים וחוקרים מיומנים. עם סיום החלק המעשי, תתקיים בחינה שתמשך כשעה, באותם החדרים.

למי מיועד הקורס?

הקורס איננו מהווה חלק מתכנית הלימודים, והוא מיועד רק לסטודנטים.יות. או חוקרים.ות המתכננים.ות לבצע עבודה עם בעלי חיים במסגרת מחקרית.

במקרים בהם תחילת העבודה קודמת למועד הקורס, ניתן לספק תעודת הסמכה זמנית התקפה לחצי שנה. תעודה זו אינה ניתנת להארכה. סטודנטים.יות או חוקרים.ות אשר קיבלו תעודת הסמכה זמנית לעבודה עם בעלי חיים וטרם ביצעו את הקורס, מחויבים.ות לעבור הדרכת נהלים בבית החיות,  על ידי וטרינר בית החיות.

לאחר קבלת אישור ההסמכה ניתן לקבל כרטיס כניסה לבית החיות המיועד.

סילבוס

1. החלק המקוון

קריאה ומבחן של מודולים מתאימים מתוך האתר של  AALAS LEARNING LIBRARY  . חלק זה מהווה כ- 3 ימי לימוד עיוניים:

• WORKING WITH THE LABORATORY MOUSE
  • WORKING WITH THE LABORATORY RAT
  • ASEPTIC TECHNIQUE AND SURGICAL SUPPORT AND ANESTHESIA
  • DESIGN AND STATISTICAL ANALYSIS OF LABORATORY ANIMAL STUDIES
  • OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY IN THE CARE AND USE OF RESEARCH ANIMALS
  • GENETICS AND BREEDING COLONY MANAGEMENT
  •  HUSBANDRY

2. יום מרוכז שמתקיים במרכז לשירות וטרינרי. הרצאת השלמה – חוק ואתיקה בישראל(2-3 שע):

• מבוא – מחקר ומוסר
  • דיוחים מעקבים ורישומים נדרשים
  • התייחסות למחקרים בדרגות חומרה גבוהות
  • דגשים לעבודה בבתי החיות השונים

מעבדה מעשית: תרגול אחזקת חיות, עבודה עם עכבר או חולדה:

• ביצוע פרוצדורות שכיחות בחיה מורדמת / מומתת.
  • תפיסה בשיטות שונות
  • הזרקות שונות: IP, SC, IV, IC
  • דימום מאתרים שונים (וריד, לחי, זנב וכדומה)
  • סימון
  • תפירה
  • אנטומיה
  • ביצוע ניתוח
  • המתה.

מבחן מסכם על ההרצאה והמעבדה.