פוגשים חוקר: ד"ר בן מעוז - המפגש מבוטל

ד"ר בן מעוז יסביר אודות חלופה אפשרית לניסויים בבעלי חיים - אברים על שבבים

18 במרץ 2020, 12:00 - 13:00
אוניברסיטת תל אביב
פוגשים חוקר: ד"ר בן מעוז יסביר אודות חלופה אפשרית לניסויים בבעלי חיים - אברים על שבבים

פיתוח תרופות הוא תהלי שאורך, בממוצע, 20-10 שנה, ועולה מיליארדי דולרים. שנות מחקר רבות מוקדשות לניסויים בבעלי חיים, אך רוב התרופות שמיטיבות עם בעלי החיים נכשלות אצל בני אדם. חוקרים רבים מנסים למצוא פתרון לבעיה.

ד"ר בן מעוז מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית ובית ספר סגול למדעי המוח, יספר על הטכנולוגיה החדשנית איבר על שבב - OOC (Organ-on-a-Chip), היכולה לדמות פעילות איברים בודדים ואף את פעולתן של מערכות שלמות בגוף האדם.

טכנולוגיה זו מאפשרת בדיקה של תרופות חדשות, בדיקת תהליכים כמו התמכרות וזקנה, וכן מונעת את הבעיות האתיות הכרוכות בניסויים בבעלי חיים.

למידע נוסף על המחקר שבוצע ע"י בן מעוז ושותפיו>>

המפגש יערך ביום רביעי 18.03 בשעה 12:00 בחדר 004, בספרייה למדעי החיים ולרפואה באוניברסיטת תל אביב.

המפגש פתוח לכולם ולשאלות הקהל.