פורום המחקר בנושא קידום בריאות - החוג לקידום בריאות

הפקולטה לרפואה
פורום המחקר בנושא קידום בריאות - החוג לקידום בריאות

החוג לקידום בריאות

החוג לקידום בריאות בבית הספר לבריאות הציבור, שמח להזמין אתכם למפגש הראשון של: פורום המחקר בנושא קידום בריאות.

המפגש יתקיים ביום רביעי 28.11.12 בשעה 19:00-18:00, בחדר 916 בבניין סאקלר, הפקולטה לרפואה

המפגש הראשון יוקדש לדיון בנושא:

סוגיות בבניית והערכת תכנית קידום בריאות:

פרויקט "הורים לקטנטנים ומעשנים"

למניעת חשיפת ילדים לעישון פאסיבי

ד"ר לאה רוזן, החוג לקידום בריאות, בית הספר לבריאות הציבור

לפי ארגון הבריאות העולמי, כ- 40% מן הילדים ברחבי העולם חשופים לעשן טבק. למעשה, רוב החשיפה של ילדים לעשן טבק מתרחשת בבית והמקור העיקרי לחשיפה הוא הורים מעשנים. ילדים מהווים אפוא "מעשנים שבויים".  ילדים החשופים לעשן טבק מצויים בסיכון מוגבר להתפתחות תסמינים בדרכי הנשימה, לדלקות ריאות ולתפקוד ריאתי לקוי, להתפתחות תחלואה של האוזן התיכונה. לאור זאת, פיתוח כלים מעשיים להגנה על ילדים צעירים מחשיפה לעשן טבק, טומן בחובו פוטנציאל להגן על הדורות הבאים מפני מחלות רבות הניתנות למניעה – ואף ממוות מוקדם – נזקים הנגרמים במישרין מעישון טבק.

מטרת המחקר היא לפתח, ליישם ולהעריך תכנית התערבות המיועדת להורים מעשנים ו/או לבני-זוגם, שמטרתה להביא לצמצום החשיפה של ילדים לעשן טבק. האתגרים העיקריים הניצבים הם בניית תכנית התערבות יעילה והערכת התוצאות של התערבות.

הרצאה זו תתמקד בנושאים הקשורים לפיתוח, יישום וניהול מחקר מקדם בריאות זה, תוך שימת דגש על נושאים מדעיים ולוגיסטיים ועל אתגרים שונים הקשורים לתוכנית ההתערבות. אדון בין השאר בדילמות פרקטיות כדוגמת השגת אישורים דרושים ובהליכי הרישום של ניסויים קליניים, וכן באתגרי הגיוס של מתנדבים בריאים. הדיון בדילמות מדעיות יתרכז בסוגיות כגון: מדידת החשיפה ותכנון הניסוי. נוסף על כל אלה, אעלה את הקושי הממשי ביצירת שינוי התנהגות ההורים בשל העדר מודעות הורית להיקף החשיפה של פעוטות לעשן טבק ולנזקיה, ו/או התכחשותם של הורים להשפעת החשיפה על בריאות ילדיהם.

מחקר זה ממומן ע"י Flight Attendant Medical Research Institute