פרופ' ליאת קישון-רבין זכתה בהוקרה בינלאומית ייחודית על תרומת מחקרה לתחום שתל השבלול

פרופ' ליאת קישון-רבין הנה ראש בית-הספר למקצועות הבריאות

15 מאי 2017
פרופ' ליאת קישון-רבין זכתה בהוקרה בינלאומית ייחודית על תרומת מחקרה לתחום שתל השבלול
פרופ' ליאת קישון-רבין, ראש בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, היא הזוכה לשנת 2017 לשאת את ההרצאה היוקרתית ע"ש גרהאם פרייז'ר, הניתנת לחוקרים ולמנתחים בולטים בתחום שתל השבלול. פרופ' קישון-רבין היא החוקרת הישראלית הראשונה שזוכה בהוקרה זו.
אות ההוקרה ע"ש גרהאם פרייז'ר, מחלוצי תכנית שתל השבלול באנגליה, ניתן מאז 1994 במעמד הרצאה אותה מתבקש כל זוכה לתת. בחודש מארס קיבלה פרופ' קישון-רבין את אות ההוקרה במהלך הרצאתה בכנס השנתי של -British Cochlear Implant Group (BCIG) בברמינגהם, אנגליה. נושא הרצאתה היה: "האתגרים בהאזנה על רקע רעש במושתלי שתל השבלול". 
 

"שתל השבלול הוא פיתוח מדהים של המאה הקודמת, שמאפשר שמיעה לכבדי שמיעה וחירשים", אומרת פרופ' קישון-רבין. "זהו מכשיר חשמלי, שחלקו מושתל בניתוח באוזן הפנימית, וחלקו החיצוני קולט צלילים מהסביבה וממיר אותם לגירויים חשמליים המגרים ישירות את סיבי עצב השמיעה. המידע מועבר למוח לעיבוד, זיהוי קולות סביבה, הבנת דיבור ואף הנאה ממוזיקה. המחקר שלנו ייחודי בהערכה ובתיעוד ההתפתחות השמיעתית והתקשורתית של תינוקות שהושתל בהם שתל השבלול לעומת תינוקות שומעים, ופיתוח כלי הערכה של תפיסת דיבור ברמות תפיסתיות ושפתיות שונות, בעברית, בערבית ובשפות נוספות.

"כיום, אנו מתמקדים בחקר המשתנים המסבירים את השונוּת הרבה בתפקוד עם שתל השבלול, ובמיוחד תפקוד על רקע רעש", הוסיפה פרופ' קישון-רבין. "בד בבד, אנו חוקרים את מאפייני הלמידה של תהליכים שמיעתיים על רקע רעש, במטרה לתרום מהידע הנצבר לתהליך השיקום השמיעתי. בנימה אישית, יש תחושת סיפוק בהכרה הבין-לאומית בעבודה המחקרית שלנו, שהיא מאמץ קבוצתי של עמיתים מהחוג להפרעות בתקשורת, וכבוד גדול הוא לי להימנות עם זוכי העבר, הנחשבים לחוקרים ולרופאים מהבולטים בתרומתם לתחום שתל השבלול".

קישור לידיעה באתר מחלקת הדוברות של האוניברסיטה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>