ציר זמן - הפקולטה לרפואה צעירה בת 60

בשנות ה - 60 לא היו הרבה אפשרויות ללימודי רפואה, עובדה שהביאה רבים לעזוב את הארץ וללמוד בארצות אחרות.
עולה רעיון להקים סניף בית ספר לרפואה אוניברסיטאי בתל אביב.

בתחילת דרכו חווה בית הספר קשיים והתנגדויות לפתיחותו. המתנגדים העלו טענות שאין באמת צורך בשני בתי ספר לרפואה בארץ. שלא כדאי לבטל את הגמוניה של ירושלים ובכלל אוניברסיטת תל אביב יכולה להתקיים גם בלי בית ספר לרפואה.

בשנת 1964 נפתחו השנים הקליניות בלבד, ורוב בוגרי המחזור הראשון סיימו את הלימודים בשנת 1972.

80 סטודנטים מחלקים את זמנם בקמפוס האוניברסיטה ברמת אביב, ביה"ח בילינסון, תל-השומר וקמפוס מדעי הטבע באבו כביר.

במעמד שר הבריאות מר ישראל ברזילי, ראש עיריית תל אביב מר מרדכי נמיר ועוד רבים וטובים הונחה בקריית האוניברסיטה אבן פינה לבניין בית הספר לרפואה. שיכיל בתוכו מחלקות של מדעי היסוד והמדעים הקדם קליניים לתלמידי רפואה ולמוריהם.
התלמידים יוכשרו להביא מזור ומרפא לכל הדורש והנצרך.

1.    קלינאות תקשורת - שלוש שנים אחרי הקמת ביה"ס לרפואה מוקם בית הספר להפרעות בתקשורת.
2.    בית הספר לסיעוד -  מוקם בשנת 1968.
3.    פיזיותרפיה - אחרי עוד ארבע שנים מוקם החוג לפיזיותרפיה על בסיס בתי הספר לפיזיותרפיה בתל השומר, אסף הרופא ווינגייט.
4.    ריפוי בעיסוק - בין השנים 1975-1984 התקיימו לימודי הסבה לריפוי בעיסוק לבעלי תואר ראשון, שהיוו את הגרעין לחוג לריפוי בעיסוק.

ארבעת חוגים אלו בונים את הקווים להקמת בית הספר למקצועות הבריאות ובשנת 1989 מאחדים את החוגים למסגרת בית ספר אחד.

בשנת 2000 עבר למשכנו החדש בבניין בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש ריימונד.

1970 - מוקם בית ספר לרפואת שיניים

בעקבות מצוקה בנושא כוח אדם ברפואת שיניים בישראל משרד החינוך מכיר בצורך לפיתוח בית ספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב.

1972 - איחוד בין ביה"ס ללימודי המשך לבית הספר לרפואה.
המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה מוקם כבר בשנת 1962 במתכונת בית ספר במגמה לקדם את הידע והכישורים הקליניים של הרופאים והרופאות. עם פתיחת הפקולטה לרפואה בשנת 1964, פעלו במקביל שתי פקולטות: הפקולטה לרפואה והפקולטה ללימודי המשך ברפואה.

בשנת 1972, אוחדו שתי הפקולטות למסגרת אחת כאשר ביה"ס ללימודי המשך ברפואה פעל בכתליה של הפקולטה לרפואה.

40 תלמידים מארה"ב מגיעים ללמוד רפואה בישראל במטרה לסייע לאזורי מצוקה בארה"ב.

התכניות עבור הסטודנטים האמריקאים פועלות כבר עשרות שנים באוניברסיטאות תל אביב, סטודנטים מצפון אמריקה, רובם יהודים וחלקם ילדים של ישראלים לשעבר.

1997 - מוקמת המדרשה לתארים מתקדמים

המדרשה היא בין היחידות הגדולות שמכשירות לתארים מתקדמים ומוענקים בה תואר שני ותואר שלישי בתחומי הביו-רפואה והבריאות.

2005 - הקמת בית הספר לבריאות הציבור

נכללים בו תחומים כמו אפידמיולוגיה, ביו סטטיסטיקה, שירותי בריאות, סביבה, קידום בריאות, מדיניות וכלכלת בריאות, בטיחות ובריאות תעסוקתית, ועוד.

אחרי 11 דיקאנים נבחרת אישה לכהן כדיקנית בפקולטה לרפואה באונ' ת"א פרופ' קרן אברהם.

הפקולטה מתקדמת אל העתיד

בטכנולוגיה החדשה שתאפשר ללמוד את החומר מכל מקום - מרכז ה-VR באוניברסיטה, בתים פרטיים ומקומות שונים שבהם ממוקמים חדרי מציאות מדומה