ירון כרמי קודם לפרופסור חבר

ברכות חמות

07 מאי 2024

פרופ' ירון כרמי, חוקר מזה 20 שנה את האינטראקציות בין תאים מיאלואדים לתאי טי בגידולים סרטניים. הוא סיים את לימודי הדוקטורט שלו במחלקה לאימונולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בהצטיינות יתרה. לאחר מכן, ביצע את הפוסט-דוקטורט במחלקה לאימונולוגיה באוניברסיטת סטנפורד שם זכה במספר פרסי הצטינות על עבודת המחקר שלו.

הוא פרסם את עבודתו, ככותב ראשון, בעיתונים “Nature” ו “Cell”והיה שותף בכ17 מאמרים נוספים בעיתוני עילית לרבות”Science” “Immunity” . עבודתו היוותה את הבסיס להקמתה של חברת Bolt Biotherapeutics (Nasdaq:BOLT) המבצעת ניסוי קליני בשלב 2 במספר אתרים בארה"ב.

כחוקר ראשי באוניברסיטת תל-אביב, קבוצת המחקר שלו אפיינה אוכלוסיה בלתי ידועה של תאי טי. זיהויה, והבנת מנגנון ההרג שלה היווה את התשתית המדעית להקמה של חברת "גלבוע", הנמצאת כיום לפני ניסוי קליני במספר מוסדות בארץ.

הישגו המחקרי הגדול הוא אפיון מנגנון חדש דרכו מתחמקים תאי סרטן מהלחץ של מערכת החיסון על ידי יצירת של מבנים מרחביים מורכבים של "תא בתוך בתא". עבודה זו זכתה לסיקור חדשותי ואף התפרסמה במגזין “New-York Times". כיום, קבוצת המחקר שלו מנסה להתחקות אחר התהליכים והמנגנונים המבקרים את פעילותם של תאי טי ציטוטוקסים כנגד גידולים סרטניים ולרתום אותם על מנת לייצר טיפולים יעילים יותר