אודות הפקולטה לרפואה

הפקולטה לרפואה הינה המוסד הגדול ביותר בישראל להשכלה גבוהה בתחום הרפואה. בית הספר לרפואה, ביה"ס לרפואת שיניים ע"ש גולדשלגר ובית הספר למקצועות הבריאות ע"ש סטלי שטייר מציעים תארים ראשוניים מקצועיים. בנוסף, בית הספר ללימודי המשך מציע לימודי רפואה מתקדמים והמדרשה לתארים מתקדמים מציעה אפשרויות מחקר נוספות לצורך תארים מתקדמים ודוקטורט.

במסגרת הפקולטה מלמדים כ-1000 מורים במחלקות פרה-קליניות ובמחלקות הקליניות והמוסדות המסונפים הממוקמים ב-7 בתי חולים מרכזיים, שישה בתי חולים פסיכיאטריים ובמרכז שיקום גדול.

כ-600 סטודנטים ישראלים רשומים בתכנית ה-MD השש שנתית הרגילה, כ-260 סטודנטים רשומים בתכנית שש שנתית, המיועדת לבעלי תואר ראשון, כ-300 סטודנטים אמריקאיים רשומים לתכנית MD בת ארבע שנים עם תכנים התואמים לאלו שבבתי ספר לרפואה בארה"ב; כ-200 סטודנטים לומדים רפואת שיניים בתכנית שש שנתית לקראת תואר DMD וכ-2000 סטודנטים לומדים את מקצועות הבריאות לקראת תארים בהפרעות תקשורת, סיעוד, פיזיותרפיה, וריפוי בתעסוקה.

מחויבות למצוינות

הפקולטה לרפואה מחוייבת למצוינות בכל פעילויותיה. הפילוסופיה החינוכית של הפקולטה משקפת את אמונתנו בכך שהמשימה החשובה ביותר הינה לפתח את היכולות של הסטודנטים להמשיך וללמוד ועל ידי כך לנצל את הפוטנציאל שלהם בצורה מקסימאלית.

מאז 1999, תכנית הלימודים של לימודי הרפואה (התכנית הישראלית) עברה רפורמה משמעותית. התכנית החדשה (רפואה 2000+) מייצגת בצורה הטובה ביותר את הניסיון להעמיק את הלמידה העצמית ולהדגיש את ההיבטים ההומניסטיים והאתים של העיסוק ברפואה ובאסטרטגיות לפתירת בעיות. רפורמות דומות מתוכננות להתבצע בתכניות אחרות של הפקולטה, בכללן "תכנית ניו-יורק" האמריקאית והתכניות שבארבעת המחלקות של בית הספר למקצועות הרפואה.

לימודי המשך ברפואה

בית הספר ללימודי המשך הינו לא רק הגדול ביותר בארץ, עם 2400 רופאים רשומים, זהו אחד מאבני המפתח להשכלה רפואית מתקדמת בישראל. ביה"ס עוזר לרופאים ישראלים להישאר מעודכנים בתחומים מגוונים של רפואה ומקצועות בריאות אחרים ע"י ההרצאות שניתנות בביה"ס כמו כן בעזרת תכניות לימוד מרוחקות.

מחקר ופרקטיקה רב-תחומיים

ביה"ס לתארים מתקדמים של הפקולטה מכשיר כ800 סטודנטים לתאריי MSc ו-PHd, בדיסציפלינות ביו-רפואיות עם דגש מיוחד על גישה ויישום רב-תחומיים של ידע פונדמנטלי לבעיות ביו-רפואיות חשובות. לכל סטודנט מוצע שפע של אפשרויות שיוכלו להתאים לתחומי העניין האישיים שלו ולפתח את המחקר שלו.

המחקר שמתבצע במחלקות הקליניות והפרה-קליניות של הפקולטה מכסה את רוב תחומי המדעים של ביו-רפואה מודרנית. מרכזי ומוסדות המחקר השונים שבחלקם מופעלים בשיתוף של הפקולטה לרפואה עם הפקולטה למדעי החיים, תומכים במחקר בתחומים מסוימים עם דגש על מחקר בתחום המחלות.

רבים מן החוקרים של הפקולטה הינם מדענים מובילים בתחומי המחקר שלהם ומאמצים משותפים של מדענים ורופאים מחזקים את מעמד הפקולטה בזירה המדעית.