מבנה עבודת דוקטור מורכבת ממאמרים

1. עם סיום הלימודים והמחקר, יגיש התלמיד לוועדה היחידתית עבודת דוקטור המורכבת ממאמרים לפי המתכונת הבאה:

א. עמוד בשער, שמות מנחה.

ב. תקציר.

ג. מבוא שיכלול התייחסות לנושאים אלה:

• סקירה נרחבת ועדכנית של תחום המחקר הכללי והצגת מטרות המחקר.
  • סקירה כללית של המאמרים והתרומה של העבודה המוצגת בהם לתחום המחקר הכללי, הקשר ביניהם וכיצד הם יוצרים מבנה המשכי והגיוני.
  • אם מדובר בעבודה ניסויית, תיאור שיטות המחקר שאינן מתוארות במאמרים, ובמידת הצורך, תיאור מפורט יותר של שיטות העבודה, כולל אלו המופיעות במאמרים. יש לשים דגש בעיקר על שיטות שפותחו במהלך העבודה.

2. המאמרים:

פרק זה יכלול את המאמרים שיסודרו לפי רצף התקדמות המחקר, כאשר הם מהווים מחקר אינטגרטיבי אחד.

3. תוצאות נוספות:

ניתן לשלב פרק נוסף שיכלול ממצאים נוספים רלבנטיים לעבודה שהושגו על ידי התלמיד במהלך המחקר.

4. דיון וסיכום, כנהוג בתחום, שיכלול:

• דיון כללי נרחב בתוצאות המחקר ובמשמעותן.
  • משמעות התוצאות שהוצגו במאמרים.
  • הבלטת החידושים ותרומתם לתחום.

5. רשימת מקורות למבוא ולסיכום וכאלה שאינם מופיעים במאמרים.

שפת העבודה:

עבודת הדוקטור המורכבת ממאמרים תיכתב כולה באותה שפה. אופן ההגשה כפוף לסעיף 76 בתקנון האוניברסיטאי. במקרה שהעבודה מוגשת בשפה האנגלית, יצורף כנדרש, גם תקציר בשפה העברית.